Mekan 360

Hakkımızda

Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali (SANDLAND) devasa boyutlarda yüzlerce kum heykelin sergilendiği, alan genişliği, katılan sanatçı sayısı ve kullanılan kum miktarı gibi özellikleriyle dünyanın en büyük kum heykel etkinlikleri arasında yer almaktadır. TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi, Antalya Tanıtım Vakfı ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin de aralarında bulunduğu pek çok kurum ve kuruluş tarafından desteklenen etkinlik Global Design Art Works tarafından düzenlenmektedir.

7’den 70’e herkese hitap eden etkinlikte ziyaretçiler özel olarak oluşturulan workshop alanında heykeltıraşlar eşliğinde bu ilginç sanatla tanışıp kendi eserlerini ortaya koyabiliyorlar. Ayrıca Kum Heykel Festivali özel workshop alanlarının yanı sıra atv safari, paramotor paraşüt ve benzeri etkinliklerin yer aldığı festival alanı ziyaretçilere unutamayacakları bir gün geçirebilme fırsatı sunuyor.

Dünyada bu tür bir etkinlikte ilk kez kullanılan led aydınlatma sistemi ile ışıklandırılan devasa boyuttaki heykeller ve tema çerçevesinde yayınlanan müzik yayınıyla adeta masalsı bir havaya bürünüyor. Her gece merak edenler için heykellerin yapım aşamalarının gösterildiği sinevizyon gösterimi yapılmaktadır.

Festival alanı toplam 22.000 metrekarelik alana kurulmuştur. Bu 22.000 metrekarelik alanın 7000 metrekarelik bölümünde kum heykel sergisi yer almaktadır. Geri kalan 15.000 metrekarelik alan ise gündüz ve gece düzenlenecek her türlü açıkhava etkinliği için kullanıma hazırdır.

100'den fazla heykelin sergilendiği kum heykel sergi alanı yaklaşık olarak 7000 metrekare alana sahiptir. Bu alan içerisinde birbirinden görkemli kum heykellerin yanısıra Kafeterya, Resmi Festival Hediyelik Eşya Standı ve Otantik Hediyelik Eşya Standı bulunur.Kum Heykellerin sergilendiği alanının hemen giriş bölümünde yer alan etkinlik alanımız 15.000 metrekare alana sahiptir. Etkinlik alanı olarak adlandırdığımız bu alan, Global Design Art Works' un düzenleyeceği etkinliklerin yanısıra gündüz veya gece her türlü açıkhava etkinliği için kullanıma hazırdır.
            
Kafeterya
Atv Safari
Paramotor Paraşüt (tandem)
Mini Golf Sahası
Bowling
Mini Çocuk Parkı
Resmi Festival Hediyelik Standı
Otantik Hediyelik Standı

Etiketler

sandland antalyada kum heykel festivali nerede en büyük etkinlik

Görüşler ()

Yorum Ekle