Mekan 360

AYVAZ PARKI NİKSAR TOKAT

Görüntülenme - 23320 Yorum Ekle

Hakkımızda

Dünyaca ünlü Ayvaz suyunun çıktığı alanın yakınında kurulu olan, çam ağaçlarıyla kaplı içinde köprülü havuzu, büfeleri, lokantaları, çocuk oyun alanları, dinlenme yerleri bulunan çok güzel bir parktır. Başlangıçta, çok önceleri meyve ve çam ağaçlarıyla kaplı yeşil bir alan iken, daha sonraki yıllarda (1980'li yıllar) Niksar Belediyesi'nin düzenlemesiyle bugünkü halini almıştır. Park ilçenin 2 km. kadar güney doğusunda bulunmaktadır. Çevre il ve ilçe halkının da rağbet ettiği önemli dinlenme merkezlerinden birisidir.

Ayvaz'da ilk olarak Ayvaz Suyu içilir. Yanınızda bidon varsa çeşmeden Ayvaz Suyu'nuzu doldurabilirsiniz. Hem de ücretsiz olarak. Park içerisindeki pide ve kebap salonlarında meşhur Niksar Pidesi ve kebap yenir. Havuz kenarında canlı müzik eşliğinde dondurma, meşrubat ve Ayvaz Suyu ile yapılan semaver çayının tadına bakılır. Bu arada çocuklar için oyun parkı hizmetinizdedir.

Parkın hemen karşısındaki Belediye Sosyal Tesislerinde yarı olimpik yüzme havuzu, otel, sauna, hamam ve sinema salonu bulunmaktadır.

Etiketler

ayvaz park niksar tokar dinlenme mesire

Görüşler (0)

Yorum Ekle