Mekan 360

AZERBAYCAN DÖVLET FİLARMONİYASI

Görüntülenme - 3860 Yorum Ekle

Hakkımızda

Azerbaycan Devlet Filarmonisi (Azerice: Azərbaycan Dövlət Filarmoniyası), Azerbaycan Cumhuriyeti'nin ulusal filarmoni orkestrasıdır. Azerbaycan Devlet Filarmonisi, başkent Bakü'de bulunmaktadır. Azerbaycan Devlet Filarmonisi'nin repertuarında klasik batı müziği ve Azerbaycan müziği eserleri sunulur.

Azerbaycan Devlet Filarmonisi'nin binası Çarlık Rusyası döneminde Azerbaycan eliti'nin talebi doğrultusunda 1910-1912 yılları arasında inşaa edildi ve 1917 yılına kadar, aslen kent'in yüksek sınıfı için, ziyafetlerin, baloların ve konserlerin düzenlendiği bir zenginler kulübü olarak faaliyet gösterdi. Azerbaycan Halk Cumhuriyeti döneminde ve Rus İç Savaşı sırasında toplantılar ve mitingler için kullanıldı. Sovyet döneminde, 1920 ile 1936 yılları arasında konserler için hizmet verdi.

Azerbaycan Devlet Filarmonisi, 25 Mayıs 1936 yılında kuruldu. 11 Ağustos 1937 yılında Azerbaycan Devlet Filarmonisi'ne, ünlü Azeri besteci Müslüm Magomayev'in onuruna, adı verildi. Azerbaycan Devlet Filarmonisi, sekiz senfoni orkestrasına ev sahipliği yapmaktadır: Azerbaycan Devlet Senfoni Orkestrası, Azerbaycan Devlet Koro Kapelası, Kara Karayev Azerbaycan Devlet Oda Orkestrası, Azerbaycan Devlet Piyano Triosu, Azerbaycan Devlet Yaylı Çalgılar Dörtlüsü, Fikret Amirov Emektar Kolektifi, Azerbaycan Devlet Ses ve Dans Grubu ve Azerbaycan Devlet Halk Çalgı Enstrümanları Orkestrası.

Etiketler

devlet-filarmonisi orkestra kliasik batı müzik

Görüşler ()

Yorum Ekle