Mekan 360

Hakkımızda

Bilkent Cyberpark, Bilkent Üniversitesi ve Bilkent Holding işbirliğiyle kurulan bir bilim ve teknoloji parkıdır. 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu kapsamında faaliyet gösteren Cyberpark, firma sayısı, 100.514 m2’lik kapalı alanı ve bölgede gerçekleştirilen iş hacmi bakımından Türkiye’nin en büyük teknoparklarından biri olarak faaliyet göstermektedir.

 

Bilkent Cyberpark, Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden biri olan Bilkent Üniversitesi kampüsünde 39,4 hektarlık bir alan üzerine kurulmuştur. Bilkent Cyberpark, bilimsel araştırmaların teknolojik ürünlere dönüştürülmesi ve beyin göçünün önlenmesi yoluyla ülkemizin ekonomik ve bilimsel gelişimine katkıda bulunmayı ana hedef olarak belirlemiştir. Bu amaçla, ileri teknoloji ve yazılım geliştirme alanında faaliyet gösteren firma ve kuruluşlara, teknopark hizmetleri sunmaktadır.



Bilkent Cyberpark’ta, teknoloji yoğun alanlarda girişimciliği teşvik etmek amacıyla fikir sahiplerine ve yeni kurulan şirketlere uygun koşullarda ofis alanı ve danışmanlık hizmetlerinin verildiği bu merkez, 2004 yılında Dünya Bankası'nın desteği ile, 15-45 metrekare arası her türlü altyapısı hazır ofislerden oluşan Türkiye'nin ilk özel Teknoloji Kuluçka Merkezidir.
Bilkent Cyberpark Atölye

Bilkent Cyberpark Atölye, öncelikle T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın "Teknogirişim Sermaye Desteği Programı" desteğini almış veya başlangıç seviyesindeki firmalara tahsis edilen ve Ankara'nın sektör ayrımı yapmadan en uygun maliyetli açık ofis kuluçka ortamını sunan ilk merkezdir.
Bilkent Cyberpark Patent Destek Ofisi:

Bilkent Cyberpark bünyesinde oluşturulan Patent Destek Ofisi, Cyberpark firmalarına hizmet vermektedir. Randevu sistemi ile haftanın bir günü Marka ve Patent Vekilleri tarafından ücretsiz danışmanlık hizmeti sağlanmaktadır. Detaylı bilgi ve randevu için : patentdestek@cyberpark.com.tr
Ar-Ge Başlangıç Sermayesi Desteği:

Bilkent Üniversitesi yeni mezun veya son sınıf öğrencileri tarafından yürütülen Ar-Ge projeleri, Bilkent Cyberpark ve USİM tarafından değerlendirilmekte ve desteklenmesine karar verilen projelere  Bilkent Cyberpark tarafından maddi katkı ve Kuluçka Merkezi'nde ofis alanı sağlanmaktadır.
Danışmanlık Hizmetleri

Bilkent Cyberpark'ın çözüm ortağı şirketleri aracılığıyla verilen iş geliştirme, pazarlama, finansal kaynaklara erişim, mali müşavirlik, muhasebe, marka-patent desteği, iş hukuku ve firmaların ihtiyaç duyabileceği alanlarda danışmanlık hizmetleri verilmektedir.
İK ve Stajyer Desteği:

Bilkent Üniversitesi Bölümleri ve Bilkent Üniversitesi Kariyer Merkezi işbirliğinde Cyberpark firmalarının eleman ve stajyer ihtiyaçları karşılanmaktadır. Bilgi için ik@cyberpark.com.tr

Kuluçka Merkezinde yeralan firmaların ihtiyaçlarının tespit edilip danışmanlık ve eğitim hizmetlerinin sağlandığı bir hizmettir.
Mentör Desteği

Kuluçka firmalarına, başarılı şirketlerin yöneticileri tarafından sağlanan birebir danışmanlık hizmetidir.
Bilkent Üniversitesi ile işbirliği

 Bilkent Cyberpark firmalarının Bilkent Üniversitesi Akademisyenleri ile iletişiminin kolaylaştırılması ve işbirliklerinin teşvik edilmesi amacıyla verilen destek hizmetidir.
Firma Tanıtım ve Promosyon Desteği

Bilkent Cyberpark firmalarının, başarılı projelerinin, ürünlerinin, markalarının basın ve sosyal medyada duyurulduğu ve tanıtımlarının yapıldığı destek hizmetidir.
Eğitim ve Etkinlikler

Bilkent Cyberpark firmalarının ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda düzenlenen:

Eğitim, Seminer, Bilgilendirme Günleri, Konferanslar, Firmalar arası işbirliği ve sosyal etkinlikler, Yatırımcılarla girişimcileri biraraya getiren Entrepreneurship Roundtable toplantıları, Mobil ve internet yazılım firmalarına özel e-Tohum Ankara kampları, Ankara Start-up Zirvesi etkinlikleri vb.
Microsoft BizSpark:

Bilkent Cyberparkta faaliyet gösteren 0-3 yaş arası yazılım firmaları için, Microsoft BizSpark programı ile  Microsoft yazılımlarından 3 yıl boyunca ücretsiz olarak yararlanabilme imkanı .
Kongre, Sergi ve Toplantı Alanları:

Bilkent Cyberpark’ta, konferans salonu ve çeşitli büyüklükte toplantı, eğitim odaları ve sergi/fuaye alanları bulunmaktadır.

İmkanlardan yararlanmak için başvuru formunu doldurarak rezervasyon@cyberpark.com.tr adresine mail atmanız gerekmektedir.
Mali Müşavirlik, İş Hukuku ve Vergi Yönetimi Danışmanlığı:

Bilkent Cyberpark, Sistem Yeminli Mali Müşavirlik ve Denetim firmasıyla yapmış olduğu işbirliği sonucunda firmalarına her hafta ücretsiz Teknoloji Geliştirme Bölgeleri mevzuatı ve uygulama esasları hakkında birebir danışmanlık sağlamaktadır. Ayrıca bünyesinde kurulan birimler aracılığıyla iş hukuku, proje yönetimi v.b. alanlarda danışmanlık ve destek hizmetleri verilmektedir.

Etiketler

bilkent cyber park konferans toplantı kongre seiner eğitim atölye

Görüşler ()

Yorum Ekle