Mekan 360

BOSTANLI AÇIKHAVA ARKEOLOJİ MÜZESİ

Hakkımızda

1987 yılında açılan açık hava müzesinde 90 parça eser sergilenmektedir. Ayrıca park bünyesinde açılan resim atölyeleri mevcuttur. Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı’nda bulunan ve 1987 yılında açılan Açık Hava Arkeoloji Müzesi ise, 2011 yılında tamamen yenilenirken, özellikle kruvaziyerlerle İzmir’e gelen turistlerin ilgi odağı olmuştur.Günümüzden 2500-3000 yıl öncesine ait eserlerin yanısıra M.S. 3. Yy Erken Roma, Geç Roma ve Bizans dönemine ait eserleri de görebilmek mümkündür. Müzede bu dönemlere ait lahitler, sütun başlıkları, tanrı, hayvan ve insan heykelleri, mezar stelleri ve mezar taşları yer almaktadır. Bu eserler mermer, taş, pişmiş toprak ve bazalt gibi farklı malzemelerden yapılmıştır. Bostanlı’da Müzenin de içinde olduğu Güzel Sanatlar Parkı’nda ayrıca kafeterya, çocuk oyun alanları, resim atölyesi ve sanat galerisi yer almaktadır.Pek tanıtıcı tabela bulamayacağınız müzeyi Bostanlı vapur iskelesi karşısısnda, yolun sağ tarafında göreceksiniz.

 

.

 

Etiketler

bostanlı güzel sanatlar parkı açıkhava arkeoloji müzesi 360 vr sanaltur sanal tur viar turkey video virtual tour turkey mekan360 mekan

Fotoğraflar

Görüşler (5)

Ibrahim Aminu

Was hugely disappointing, I was expecting a great presentation of artifacts, what I was left with however, was kept as if it had no value.

5 yıl önce

jacop led

unfortunately The Museum was closed because of the Sacrificial Feast Day but the rest was open There is a nice Playground for Children. A nice Fish Restaurant and a big Cafeteria with affordable prices for anyone.

5 yıl önce

seçil Gk

Müze deyince kapalı kapılar ve ücretli girişler akla gelir. Açık herkesin girip çıkabileceği çocukların oyun oynayabileceği hemen parkın yanına sıralanmış kalıntılar.

5 yıl önce

Ali T.

1987 yılında açılan Bostanlı açık hava arkeoloji müzesi semtin için çok şık duruyor. 90 parça eser sergilenmektedir. Güzel sanatlar parkında yer alıyor ve Park geniş bir alana yayılmış kafteryasının yanında resim sergileri mevcut. Müze 2011 yılında tamamen yenilenmiştir. İzmiri ziyaret turistlerin ilgi kaynağı halindedir.

5 yıl önce

akastanci

Fikir güzel, parkın içinde bir açık hava müzesi... Ufacık bir müze ama. Mezar taşı, lahit, sütun parçaları vs. var. Yol üstü uğranabilir.

5 yıl önce

Yorum Ekle

Sokak Görünümü