Mekan 360

BUCA BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT MERKEZİ

Hakkımızda

2001 yılına kadar belediye hizmet binası olarak kullanılan köşkü 2002 Nisan ayında modern bir Kültür Sanat Merkezine dönüştüren Buca Belediyesi çalışmalarını bu binada gerçekleştirmektedir.

Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde İzmir'in deniz ulaşımını elinde tutan Levanten Hacı Farkoh Efendi'nin konağı olarak kullanıldıktan sonra belediye hizmet binası olarak hizmet veren, bugünse bünyesinde sanatseverleri ağırlayan Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nin alt katında “Dünden Bugüne Buca” isimli sergi salonu, Bucalı Halk Şairi Arif Kayalı'nın adını taşıyan Sohbet Odası, Müzik Bölümü, Toplantı Salonu ve İdari Bölüm yer almaktadır. Merkezin üst katında Resim Heykel Sanat Galerisi, Fuaye, Resim Atölyesi ve konuk odası bulunmaktadır. Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nin bahçesinde ise kütüphane, Hüseyin Mayda Kadın Aktivite Merkezi ile Gösteri-Eğlence amaçlı kullanılan geniş bölümler yer almaktadır.

Etiketler

kültür sanat eğitim toplantı sergi salon

Fotoğraflar

Görüşler (5)

Cemal

Iyi ki varsiniz

5 yıl önce

Cüneyt Erdoğan

Ulkemizde sanata gerekli degerin verikmedigini kanitlar nitelikte.

5 yıl önce

Burhanettin Senli

Buca belediyesinin güzel bir hizmeti. Eski bina restore edilerek zarif bir sanat merkezine dönüşmüş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Nice facility prepared by Buca municipality. A restored old building. Nice art center.

6 yıl önce

simber atay

Harika bir ambiyans ve sanat ortamı!

5 yıl önce

Emre Tomruk

Biraz ufak sanki

6 yıl önce

Yorum Ekle