Mekan 360

ÇANAKKALE ŞEHİTLİK ABİDESİ SAVAŞ ESERLERİ MÜZESİ

Görüntülenme - 10149 Yorum Ekle

Hakkımızda

1954 Yılında yapımına başlanan ve 1960 Yılında tamamlanan bu anıt tüm Çanakkale Şehitlerimiz adına inşa edilmiştir. Bu hakim tepe üzerinden hemen birçok yerden görülmeside Şehitlerimizi geniş bir çevreye hatırlatması bakımından bir hayli anlamlıdır.

Çanakkale Şehitler Abidesinin hemen altında yine çanakkale savaş hatıralarının sergilendiği bir müze mevcuttur. 1971 Yılında Kraliçe Elizabeth tarafından açılan müzede, savaşta yabancı askerlerin üzerlerinden çıkan Kur'an-ı Kerim, Şehit mektuplar vb. bazı özel parçalar mevcuttur.

Etiketler

hatıra museum visit kraliçe Elizabeth kuran mektup letter özel parça

Fotoğraflar

Görüşler (5)

EdiKani EdiKani

I see many beautiful girl here

7 yıl önce

Sefa Doğan

Ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy =-O :-P ;-) :-( :-( :-( :-( :-( :-) :-) :-) :-) :-! :-! :-! :-$ :-$ :-$ :-$ B-) B-) B-) B-) :O :O :-D :-D :-D :-D :-D :-* :-* :-\ :'( :-[ :'( :-[ :'( O:-) :'( O:-) O:-) :'( O:-) :-( :-(

8 yıl önce

Merhaba1983 Merhaba

Cok berbatti rehber ercan daha kotulestirdi.. kimseye soru sordurmadi kendi siyasi dusuncelerini ve bildigimiz seyleri anlatti kendisi cobandan farki yoktu.. cocuklari azarlafi.. yaslilarla yurume konusunda alay etti.. kendisi cuneyt arkini cok fazla izlemis sesini taklit edip etkileme sanatina adamis.. Gitsin koyune domates eksin..

5 yıl önce

Vedat Can

Tarihimizin en şanlı toprakları olup buraları görmeden ölmek olmaz bu millete. Herkesin gelip görmesi gereken bir yer. Bizim için çocuklarımız için geçmişte insanlar kendileri feda etmişler. Bu azda ahde vefa gibi olsada bir dua etmek için bile olsa gidilir. Her türk gitmesi görmesi gerekir. Yatan şehitlerimize sonsuz sukranlarimizi sunalım.

5 yıl önce

Umit Kara

Güzel bir tur oldu. Teşekkür ederim.

5 yıl önce

Yorum Ekle