ECZACILIK FAKÜLTESİ ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Hakkımızda

Fakültemizin kurulması Bakanlar Kurulunun 30.05.1997 tarih ve 97/9535 sayılı kararnamesi ile kararlaştırılmış olup, bu karar 04.07.1997 tarih ve 23039 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Daha sonra 25.08.1997 tarih ve 7890-16213 sayılı kararname ile Eczacılık Fakültesi Dekanı atanmış, kuruluş çalışmalarına fiilen başlanmıştır. 1998-1999 eğitim-öğretim yılından itibaren fakültemize öğrenci alınmaktadır. Fakültemiz halen Temel Eczacılık Bilimleri Bölümü, Eczacılık Meslek Bilimleri Bölümü ve Eczacılık Teknoloji Bölümü olmak üzere 3 Bölüm ve bunlara bağlı Analitik Kimya, Biyokimya, Farmasötik Mikrobiyoloji, Farmakognozi, Farmasötik Toksikoloji, Farmasötik Kimya, Farmakoloji, Farmasötik Botanik, Eczacılık İşletmeciliği ve Farmasötik Teknoloji Anabilim Dallarından oluşmaktadır.

Türkiye’de şu anda öğrenci Eczacılık Fakültesinden biri olan fakültemizde 2005-2006 yılından itibaren 5 yıllık lisans programı uygulanmaya başlanmıştır. Avrupa Birliği uyum süreci içinde Türkiye Eczacılık Fakültelerinin Avrupa Birliği üyesi ülkeler ile uyum sağlamaya çalışmaları sonucunda eğitim-öğretim standardize edilebilmesi için Türkiye’de ki Eczacılık Fakülteleri Dekanları’nın oy birliği ile uygulanmayı kararlaştırdıkları “Eczacılık Fakülteleri Çekirdek Müfredatı Programı” çerçevesinde eğitim-öğretim yapılmaktadır. Fakültemiz 2012-2013 öğretim döneminde 11. mezunlarını vermiş bulunmaktadır. Fakültemizde halen 335 lisans öğrencisi eğitimini sürdürmektedir. Eczacılık Fakültesinin lisansüstü eğitimi, Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 6 Yüksek Lisans ve 5 Doktora programı ile devam etmektedir.

Öğrencilerimizin eğitim-öğretimi için her türlü laboratuvar, barınma ve sosyal olanaklar mevcut olup üst düzey bir lisans eğitimi verilmektedir. Fakültemizde öğrencilerimize hizmet veren Fakülte Kütüphanesinden öğrencilerimizin istedikleri zaman yararlanma imkanları vardır. Ayrıca, öğrencilerimiz, üniversitemizin futbol, basketbol, tenis, masa tenisi, yüzme, folklor ve kort tenisi gibi sportif ve kültürel faaliyetlerine katılmaktadırlar.

Etiketler

erzurum atatürk üniversitesi

Görüşler ()

Yorum Ekle