Mekan 360

EDREMİT KALESİ VAN

Görüntülenme - 5929 Yorum Ekle

Hakkımızda

Eremit kuruluşundan bugüne; Edremit, Gümüşdere, Sarmansuyu gibi adlar almıştır. "Edremit" ismi, en eski olanıdır. "Gümüşdere" adının neye bağlı olarak konulduğu bilinmemektedir. "Sarmansuyu" adı; Şamram Kanalından esinlenerek konulmuştur. Merkez belediye bu adla kurulmuştur. En son ve kalıcı olarak "Edremit" üzerinde karar kılınmıştır.
Edremit kelimesi Arapça'dan alınmadır. "Erd=yer, met=uzun anlamında. İki hecenin "Erd+met" birleşmesi "uzun yer" anlamı manasına gelmektedir. Başlangıçta "erdmit" olarak telaffuz edilen bu kelime zamanla halk ifadesinde inceltilerek bugünkü "Edremit" adını almıştır.
Edremit'te çeşitli kavimlerin yanında Kaldi Kehaldiler (Urartular), Asuriler, Menuas kavimleri, Semiramis sülaleleri yerleşmiş olabileceği, daha sonraları, doğudan gelen Sasaniler, Müslüman Araplar M.S., XII. yy. ortalarında Van ve yöresini hakimiyetleri altına aldıkları bilinmektedir. Müslümanlarla Bizans Devleti arasında elden ele geçen Van ve yöresinde, Ermeni asıllı beyler de kısa da olsa hakimiyet kurmuşlardır. Müslümanların Bizans'a karşı Selçuklulardan yardım istekleri üzerine (1071), Malazgirt Zaferinden sonra Van ve yöresi Türklerin (Selçuklular)'ın eline geçer. Van ve yöresinde beyliklerin hüküm sürdüğü, 1387'de Timur'un Van Kalesi'ni zaptı ile beyliklerin son bulduğu (Urartu Krallığı M.Ö. 840-600 yılları arasında hüküm sürmüşlerdir) görülür.

Etiketler

tarihi mo kale yığıntı

Fotoğraflar

Görüşler (5)

Seyithan Bozkurt

This place has a super cool view.

5 yıl önce

Ali Bilici

Çok beğendim. Sayın Atıf ÇİÇEKLİ beyefendi ye teşekkür ederiz. Çalışkan dır kendileri. 2019 yılında çok güzel hale getirmişler kaleyi. Yerli ve yabancı turistleri çok cezbedecek burası. Van imiza hayırlı uğurlu olsun.

5 yıl önce

mizgin aydın

Çok beğendim.çok güzel bir park alanı ve kafe yapılmış.risk oranı azaltılmış önlemler alınmış.manzarası çok güzel...

5 yıl önce

bilal şöhret

Çok güzel manzarası var. Edremit yeni toki mübüsleri yada şahsi aracınızla ulaşım sağlayabilirsiniz. Kış aylarında yalnız biraz soğuk hatta baya soğuk :)

5 yıl önce

Kara Gündüz

"Kız Kalesi Seyirtepe Kafe & Restaurant" yeni yer güzel olmuş, mekan nezih, manzara enfes, lezzetler güzel...

5 yıl önce

Yorum Ekle