Mekan 360

Hakkımızda

Ertuğrul Gazi Müzesi 1981 yılında Ertuğrul Gazi Türbesi’nin karşısındaki XIX.yüzyıl konağında kurulmuştur.

Müzedeki eserler Bilecik, Söğüt çevresinden derlenmiş, etnoğrafik malzemeden oluşmaktadır. Bunların başında halı, kilim, düz yaygılar, heybeler, tartı aletleri, ateşli ve kesici yöresel silahlar gelmektedir. Çevrede bulunan arkeolojik eserler ile sikkeler de müze koleksiyonlarının içinde yer almaktadır.

Etiketler

gazi ertuğrul müze bilecik söğüt müzeler

Fotoğraflar

Görüşler (5)

Fahad Ahmed

The tomb of Ertugrul Gazi is about 4 hour car drive from Istanbul. It's a rewarding drive because it's very scenic and you going away from touristy area and into countryside of Turkey. The people are super nice and friendly there. The grave site is quite accessible and you can also visit Halime Hatun, his wife.

5 yıl önce

Mustafa 1453

Every Turk must visit to pay respect for Ertuğrul Gazi, who set the foundations for his descendants to establish the Ottoman empire. It is truly a humbling experience.

5 yıl önce

Ayhan Kılıçsokan

Km

6 yıl önce

Nıhat Akın

Osmanlının kurulduğu söğüt Bilecike bağlı insanı güzel şirin bir ilçemiz mermeri seramik fabrikaları ilçe ekonomisine önemli katkı yapıyor Osmanlıdan kalma tarihi camii ve kamu binaları dikkat çekici Ertuğrul gazi hanın Kabri de burada ziyarete açık

5 yıl önce

İBRAHİM BULUT

Tabelada söğüt müzesi yazıyor. Haritada söğüt müzesi ve Ertuğrul Gazi müzesini farklı yerler gibi gösteriyor. Aldanmayın. Giriş ücretsiz. Bina güzel restore edilmiş. Müzenin üst tarafında cami var. Vakit namazlarında bile cuma namazı gibi dolu oluyor. Söğüt halkı çok iyi.

5 yıl önce

Yorum Ekle