Mekan 360

GÖCEK BELEDİYESİ MARİNA

Hakkımızda

Göcek içinde bulunduğu körfezin coğrafi yapısı nedeni ile sakin ve korunaklı bir liman görevi görmektedir. Birbirinden güzel sayısız koyları, irili ufaklı adaları ve turkuaz suları ile tatilciler ve deniz tutkunları için aranan tüm özellikleri bünyesinde barındırır. Göcek koyunun bu özellikleri açık deniz ve mavi yolculuk sevenlerin tekneleri için de mükemmel bir mola verme ve barınma noktası olmuştur. Bu ihtiyacı karşılamak üzere Göcek merkezinde dört ayrı uluslararası marina bulunmaktadır. Bu marinaların üçü Göcek merkezinde yer alırken, biri Büngüş adı verilen koyda yer almaktadır.
Bu marinalardan ikisi 12 ay boyunca hizmet verirken, 2 adedi dalgakırana sahip olmaması sebebi ile sadece hava koşullarının uygun olduğu yaz aylarında hizmet vermektedir. Türkiye'de yatçılığın en önemli merkezlerinden birisi olan Göcek'te yeni 2 marina proje aşamasındadır.
Göcek'te bir marinanın müşterilerine özel bağlama iskelesi sunması ve diğer bir marinanın da Türkiye'deki dalgakıranı dahil olmak üzere tamamı yüzen iskelelerden oluşan ilk marina olması gibi Göcek bazı ilklere ev sahipliği yapmaktadır.
Göcek'te toplam denizde sürekli 605, sadece yaz aylarında 235 yat bağlama kapasitesinin yanında 200 yat kapasiteli bir çekek yeri bulunmaktadır.
Göcek'teki tüm marinalarda su, tuvalet, duş, elektrik, telefon, internet, tonoz halatı gibi temel hizmetlerin yanında uluslararası standartlarda diğer marinacılık hizmetleri de sunulmaktadır. Ayrıca her marina içinde süper market ve taksi durağı yer almaktadır.

 

Etiketler

liman marina göcek muğla deniz yat körfez

Görüşler ()

Yorum Ekle