Mekan 360

GORDİON MÜZESİ

Görüntülenme - 28704 Yorum Ekle

Hakkımızda

Ankara'nın Polatlı ilçesindedir. Gordion Yassıhöyük köyü'ndedir. Gordion'da Kral Midas'ın tümülüsü vardır. Ama Kral Midas'ın kemikleri alınarak Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ne götürülmüştür.

1963 yılında Ankara'nın Polatlı ilçesine bağlı Yassıhöyük olarak tanınan 500 nüfusa sahip küçük bir köyün yanında kuruldu. Bugün Gordion Müzesi'nde kronolojik bir sergileme sunulmakta, her dönem karakteristik örneklerle temsil edilmektedir. Üç vitrinde Eski Tunç Devri eserleri, bunu takiben Kral Midas ile son bulan Erken Frig Dönemine ait eserler yer almaktadır. Bu eserler içinde Erken Demir Çağına ait el yapımı çanak-çömlekler, Erken Frig Çağına ait Demir aletler, tekstil üretim aletleri sergilenmektedir. Yeni sergi solonunda Panoramik vitrin içinde M.Ö. 700 yıllarına tarihlenen tahrip katına ait tipik bir yapı sergilenmektedir. Yeni salonun geri kalan kısmında M.Ö. 6 - M.S. 4. yüzyıla ait ithal edilmiş Yunan seramiği, Hellenistik Çağ ve Roma Dönemine ait malzemeler sergilemektedir. Son bölümde ise ziyaretçiler Gordion'da ele geçen mühür ve sikke örneklerini izleme imkânı bulmaktadırlar.

Etiketler

gordion muze 360 derece ankara sanal tur

Fotoğraflar

Görüşler (5)

Ric/Amanda T

Small little museum with lots of unique and very old (3,000 years) artifacts. Don’t miss out on the mosaics and the rescued tomb located outside down a path.

5 yıl önce

Gamze Toker

It was my first time. I was charmed. I would like to go there again.

5 yıl önce

Linza Mostert

What an amazing experience, this place is mindblowing, how the wood survived for hundreds of years??, just WOW!

5 yıl önce

Mairi Hill-Nasser

A small museum but very interesting

6 yıl önce

Argun Konuk

The artifacts and other archeological remains are mindblowing but since the museology is not very developed in Turkey, the display was quite primitive. However we had so much fun in the museum!

6 yıl önce

Yorum Ekle