Mekan 360

GÖRME ENGELLİLER HALK KÜTÜPHANESİ ADANA

Görüntülenme - 6205 Yorum Ekle

Hakkımızda

Adana İl Halk Kütüphanesi'nde, hiç göremeyen ve az gören vatandaşların kitap ve internetten faydalanabilmeleri için özel cihazlardan oluşan bilgisayarlı bir sistem kuruldu.

Kütüphane Müdürü Selim Arslan, "Görme özürlü insanlarımıza, rahatça istedikleri kaynağa ulaşabilecekleri bir ortam yarattık. Yeni cihazlarımız kendilerini bekliyor" dedi.

Normal insanlar gibi kitap okumaları imkansız olan görme engelli vatandaşlar, Adana İl Halk Kütüphanesi'nde bu engeli aşacak modern bir sisteme kavuştu. Bir süre önce hizmete sunulan uygulamayla ilgili bilgi veren İl Halk Kütüphanesi Müdürü Selim Arslan, "Hiç görmeyenler için bir metni hafızasına alıp bunu sesli olarak kulaklık vasıtasıyla aktaran cihazlar edindik. Az görenler için yazıyı istenilen oranda büyüten ve renk körleri için de yazıyı farklı renklere çeviren cihazlarımız var. Amacımız toplumun her kesimini kütüphanelere çekmek" diye konuştu.

Engelli vatandaşların bir çoğunun bu yeni uygulamadan haberdar olmadığını dile getiren Arslan, "Yeni cihazlarımız engelli vatandaşlarımızı bekliyor. Artan talebe göre ihtiyaç oranında bilgisayar sayısını arttıracağız" dedi.

Etiketler

gorme engelli engel halk kutuphane aama kor etkinlik sosyal alan mekan 360 sanal tur sanaltur mekan360

Görüşler ()

Yorum Ekle