Mekan 360

GÜMÜŞLER KONAĞI NİKSAR

Görüntülenme - 8738 Yorum Ekle

Hakkımızda

Danışmentli Devleti’ne başkentlik yapan Niksar’da mevcut tarihi ve kültür yapının korunması tarihi evlerin restore edilmesine başlandı.

Niksar’da 34 adet tescilli anıtsal yapıyla 31 adet tescilli ev Kültür Bakanlığı Kayseri Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun izniyle restorasyonuna başlandı. kaymakamlık, belediye ve endüstri meslek lisesinin katkılarıyla başlayan restorasyon çalışmalarında ilk olarak Gümüşler Konağı restore edildi. Öte yandan aynı caddede yer alan ikinci bir konak ise Niksar Belediyesi’nce 30 milyar liraya satın alınarak restoresyon çalışmalarına başlandı.

Ayrıca sivil mimari örneklerinden biri olan Seymenli Geçidi’nde bulunan tarihi ev Niksar Belediyesi ve Niksar Vakfıyla beraber 35 milyara satın alındı. 35 milyara alınan ev de restore edildikten sonra hizmet sunulması planlanıyor.

Niksar Kaymakamlığı ve Niksar Belediyesinin ortaklaşa desteği ile araştırmacı Hasan Akar ve Necati Güneş tarafından ‘Niksar’da Vakıflar ve Tarihi Eserler’ adlı 286 sayfadan oluşan bir kitap hazırlandı. Kitapta bölgede bulunan tarih ve kültür hazineleri tantılıyor.

Etiketler

tarihi mekan konak restore eski mekan bina yapı yenileme

Görüşler ()

Yorum Ekle