Mekan 360

Hakkımızda

 Tıp Fakültesi Resmi Gazetenin 11 Temmuz 1992 tarih ve 21281 sayılı nüshasında yayınlanan 07.07.1992 tarih ve 3837 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur.
 1992 yılında kuruluşunu müteakiben, Sağlık Bakanlığı ile yapılmış olan bir protokol çerçevesinde, Devlet Hastanesinin bir kısmının, öğrenci eğitimi için Araştırma ve Uygulama Hastanesi olarak kullanılmak üzere Tıp Fakültesine tahsisine karar verilmiş olup, onarım ve yenileme çalışmalarından sonra 1994 yılında poliklinik ve yataklı tedavi hizmetleri verilmeye başlanmıştır.
 1995 yılında 20 öğrenci alarak eğitim ve öğretime başlamış olan Fakülte, 2001 yılında ilk mezunlarını vermiştir.  Fakültenin öğrenci kontenjanı 2005 - 2006 yılında 40’a yükseltilmiştir.  
 Fakülteden 2007-2008 eğitim - öğretim yılına kadar 118 öğrenci mezun olmuş olup, halen 229 öğrenci öğrenimine devam etmektedir.  Eğitim - öğretim için gerekli alt yapı (bilgisayar, barkovizyon, klima) mevcuttur.
 Öğretim, 1. 2. ve 3. sınıflarda ders kurulları şeklinde; 4. 5. ve 6. sınıflarda ise staj esasına dayalı olarak yapılmakta olup, eğitim ve öğretimde halen sınıf geçme sistemi uygulanmaktadır.
 2008 yılı mart ayı itibariyle 99  araştırma görevlisi (7’sinin kadrosu Sağlık Bakanlığında) ihtisasını tamamlayarak mezun olmuş olup, fakültede halen 159  araştırma görevlisi (11’nin kadrosu Sağlık Bakanlığında) ihtisas eğitimi görmektedir.
 Osmanbey Yerleşkesinde bulunan Üniversite Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Morfoloji Binası, Dekanlık ana bina ve dersliklerin inşaatı devam etmekte olup, Dekanlık halen Yenişehir Kampüsünde yer alan Morfoloji binasında hizmet vermektedir.
 Vizyonumuz; Ulusal ve Uluslar arası düzeyde akademik sağlık hizmetlerinde tanınan, yüksek kaliteli, toplumun değişen sağlık bakım hizmetleri için çözümler üreten fakülte olmaktır.
Misyonumuz; Yörede sağlık standartlarını yükselten, öğrenci ve asistanlarını en iyi şekilde eğitip yetiştirerek, öğretim üyelerinin gelişmelerini dinamik bir süreç içinde sürdürmelerini ve araştırmalar yoluyla yöre ve ülke sorunlarına ışık tutmalarını sağlayan, uluslararası standartlarda tıp eğitimi vermeyi hedefleyen, tıp bilimine evrensel düzeyde katkıda bulunan ve yine aynı düzeyde bilgi üreten, sürekli gelişen, etik ve deontolojik kurallara saygılı her türlü sağlık sorunlarına etkili ve modern çözümler sunmaya çalışan, insanlığa yararlı olan, örnek ve bilgili hekimler yetiştiren bir tıp fakültesi olmaktır.

Etiketler

urfa tıp fakültesi şanlıurfa tıp fakültesi hastane araştırma hastanesi harran üniversite 360 vr sanal tur viar turkey video virtual tour turkey mekan360 mekan

Fotoğraflar

Görüşler (5)

fırat bilge

Yönlendirme yetersiz tuvaletler bakımsız ve şehirden uzak şekil olrak dışardan güzel görünüyor

5 yıl önce

ibrahim halil mol

Hastahaneyi arayınca operatör telefonu açıp konuşmadan yüzünüze kapatıyor. Bilginiz olsun

5 yıl önce

mustafa tikbiyik

Urfada ki en özel en ilgili en yetkili A dan Z ye profesyonel kişilerle donatılmış hastane Allah devamını getirsin ve cümlemizi hiç hastaneye muhtaç etmesin olursa da bu hastaneden başkasına muhtaç etmesin

6 yıl önce

Osmanlı Torunu

Haritada yeri değişmiş eskiden dsi nin ordaydı ama şimdi mardin yolunda 18 . km de

7 yıl önce

Isa Yildizsu

Tek kelimeyle süper

5 yıl önce

Yorum Ekle