HOTEL DES ETRANGERS(YABANCILAR OTELİ)

Hakkımızda

Otel Özellikleri

 Genel Restoran, Bar, 24-Saat Açık Resepsiyon, Gazeteler, Sigara İçilmeyen Odalar, Hızlı Check-In/Check-Out, Emanet Kasası, Isıtma, Tasarım Otel, Bütün genel ve özel alanlarda sigara içmek yasaktır, Klima, Özel Sigara İçilir Alan, Restoran (alakart), Aperatif Bar

Hizmetler

Oda Servisi, Çamaşırhane, Odaya Servis Kahvaltı, Gelin Süiti, Paketli Öğle Yemeği , Faks/Fotokopi, Özel Diyet Menüleri (isteğe tabi)

İnternet Ücretsiz! Wi-fi otel genelinde mevcuttur ve ücretsizdir.

Otopark Yakın bir yerde (rezervasyon gerekli değildir) umuma açık park yeri mevcuttur ve ücreti günlük 5 EUR'dir.

Otel Koşulları

Check-in 12:00 - 00:00 saatlerinde

Check-out 12:00 öncesi

İptal / Ön ödeme

İptal ve ön ödeme koşulları oda tipine göre farklılık gösterir. Lütfen konaklayacağınız tarihleri girin ve seçtiğiniz odanın koşullarını gözden geçirin.

Çocuklar ve ilave yataklar

Ücretsiz! Odada mevcut yataklar kullanılıyorsa bütün 5 yaşından küçük çocuklar ücretten muaftır.

Bebek karyolası kullanılıyorsa bir adet 2 yaşından küçük çocuk için kişi başı gecelik EUR 25 ücret uygulanır.

İlave yatakta bir adet büyük çocuk veya yetişkin için kişi başı gecelik EUR 25 ücret uygulanır.

Odadaki ilave yatak/bebek karyolası kapasitesi 1 adettir (azami).

Evcil Hayvanlar

Evcil hayvan giremez.

Kabul edilen kredi kartları

Visa, Euro/Mastercard

Otelin varıştan önce kredi kartlarını ön provizyona tabi tutma hakkı saklıdır.

Garanti Ediyoruz

•Rezervasyon güvenlidir. Bizimle rezervasyon yaptırdığınızda bilgileriniz güvenli bağlantıyla korunur.
•Kişisel gizliliğiniz korunur. Bilgileriniz sadece rezervasyonunuzu garantilemek amacıyla kullanılacaktır.
•Rezervasyon ücreti yok. Siz sadece otele ödeme yaparsınız. Booking.com kredi kartınızdan hiçbir şekilde ücret almayacaktır.
•En İyi Fiyat Garantisi. Odanızı internette daha düşük fiyata mı buldunuz? Size aynı fiyata sunmayı garanti ediyoruz.

 HISTORY

The Hotel Des Etrangers is the first and oldest hotel in Canakkale. The building is a rare example reflecting the historical fabric of the city. It was first built in the nineteenth century as a hotel. In those days it was French-run, but over the years it lost its original function, and after four years of intensive and painstaking restoration starting in 2006, the building re-opened as a hotel in the summer of 2010. The new structure has been strengthened with steel but the stone facade and even the original sign have been preserved unchanged. You may also see examples in the lobby of Maydos bricks, specific to this region, retained from the original building and bearing witness to the rich heritage from Troy, which is near Çanakkale.
In 1868, Heinrich Schliemann - the discoverer of Troy - stayed in our hotel, which carries traces of the Ottoman architectural style and other cultures. Schliemann stayed at this hotel during his excavations in Troy while waiting for the steam ferry that would take him to Istanbul.
The name of the hotel - Hotel Des Etrangers (“Hotel of Foreigners / Strangers”) - is the same as the original name. In those days, the hotel provided a place of rest for foreigners visiting the Dardanelles. The city was an important center for the production of vallonia oak gall nuts and leather, which were exported to Europe and America. Today, the hotel aims to provide accommodation for all visitors to Çanakkale by offering a historic and nostalgic atmosphere. The hotel is always ready to welcome guests looking for a distinctive atmosphere and is open throughout the year. It has a special tourism certificate approved by the Turkish Ministry of Tourism and is run by Ramazan Candan and his daughter Aslı Candan, an architect.

 

TARİHÇE

Hotel Des Eetrangers Çanakkale’nin ilk ve en eski oteli olmakla birlikte günümüzde şehrin eski tarihi dokusunu yansıtan nadir yapılardan biridir. XIV. Yüzyılda inşa edilmiş olan bina ilk olarak otel olarak hizmet vermiştir. O günler Fransız işletmesi olan otel binası yıllar içerisinde işlevini yitirmiş; fakat 2006 yılında başlayan ve yaklaşık dört yıl süren yoğun ve özenli bir restorasyon sürecinin ardından 2010 yılının yazında tekrar hizmete girmiştir. Bina çelik konstrüksiyon uygulaması ile güçlendirilmiş, taş duvar cepheleri orijinal tabelası dahi değiştirilmeden muhafaza edilmiştir. Yapının aslından çıkarılan bölgeye özgü maydos tuğlalarına lobide rastlayabilir, zengin Troia mirasının izlerine tanık olabilirsiniz. Osmanlı mimarisinin ve birden fazla kültürün izlerini taşıyan otelimizde, 1868 yılında Troia Kaşifi Heinrich Schliemann konaklamıştır. Schliemann, Troia bölgesinde yaptığı kazılar esnasında şehir merkezinde bulunan bu oteli tercih etmiştir.
Otelin ismi Hotel Des Etrangers (yabancılar oteli) eski ismiyle aynıdır. O dönemler palamut ve deri ticareti ve bu ticari odakların ülke içi ve ülkeler-arası duraklarından biri olan Çanakkale’yi ziyaret eden yabancıların uğrak mekânı olan bu otel, günümüzde de farklı sebeplerle Çanakkale’yi ziyaret eden ve bu şehre yabancı olanların konaklama ihtiyacını tarihi ve nostaljik bir ortam sunarak gidermeyi hedeflemektedir. Ramazan Candan ve mimar kızı Aslı Candan tarafınca işletilen ve turizm bakanlığından onaylı ÖZEL TURİZM BELGESİne sahip olan işletme, seçkin bir atmosfer arayan konukları için yıl boyunca hizmet vermektedir.

 

 

 

 

 

 

Etiketler

otel hotel tarihi nostalji eski bina hizmet özen restore

Fotoğraflar

Görüşler (5)

Susan Russo

Very nice hotel friendly and clean, but needs double glazing as terribly noisy, i couldnt sleep

5 yıl önce

James Hayden

Lovely boutique hotel. So friendly nd helpful. Made my stay a pleasure. Breakfast is delicious too! Highly rcommended.

7 yıl önce

Taner Karagol

Çok güzel tarihi bir otel. Ama merkezde olduğu için uyumak çook zor. Bu nedenle sadece bir gece kalıp başka otele taşındık. Kahvaltısı da güzeldi.

5 yıl önce

Caridad Rodríguez Pérez Galdós

Hotel situado en un lugar muy céntrico de Çanakale. Es un lugar muy acogedor, coqueto y bien cuidado. Tiene enfrente un parking con un personal muy amable. Tiene muy buena relación calidad precio.

5 yıl önce

Muge Arikan

İnanılmaz mutlu ve huzurlu olduğum az konaklama yerlerinden biri. Mutlu hissetmek için söylenecek çok şey var. Temizlik, personelin ve ev sahiplerinin nezaketi, titizliği, son derece lezzetli, titizlikle hazırlanmış kahvaltısı ve sunumu...şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim, Çanakkale merkezde kalınacak tek yer. Her birine tek tek teşekkür ediyorum.

5 yıl önce

Yorum Ekle