İKTİSADİ İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ATATÜRK ÜNİVERSİ

Hakkımızda

Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde 1963-1964 ders yılında “İktisat ve İşletme Bölümü” olarak öğrenci alan ve 10 Ocak 1969 tarihinde İşletme Fakültesine dönüştürülen fakülte, 20 Temmuz 1982 tarihinden itibaren İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi adını almıştır. İktisat, İşletme ve Kamu Yönetimi bölümlerinden oluşan fakültede halen İktisat ve İşletme bölümlerinde örgün ve ikinci öğretim programları yürütülmektedir.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, yetişmiş elemanlarının diğer üniversitelerde özellikle kurucu ve yönetici olarak görev alması konusunda ülkemizde lider durumundadır. Halen 16 profesör, 13 doçent, 21 yardımcı doçent, 8 araştırma görevlisinin görev yaptığı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde öğrencileri sosyal, kültürel ve bilimsel etkinliklere yönlendiren öğrenci kulüpleri, internet bağlantılı bilgisayar laboratuvarları, 10 binden fazla bilgi kaynağından oluşan bir kütüphane ve bir öğrenci kantini bulunmaktadır.
Eğitim-öğretim ve bilimsel çalışmaların yanı sıra sivil toplum örgütleri ile işbirliği halinde olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde her yıl çeşitli kurslar ve en az bir sertifika programı düzenlenmektedir. Gerek kamu ve gerekse özel sektörde üst düzeyde görev yapacak nitelikte elemanlar yetiştirmeyi amaç edinen Fakülteden mezun olan öğrenciler; finans, satış-pazarlama, ulaşım, hizmet, dış ticaret, imalat, enerji ve serbest meslek gibi iş kollarında yönetici, uzman, müfettiş ve koordinatör olarak görev almaktadırlar.

Etiketler

erzurum ataturk üniversitesi

Görüşler ()

Yorum Ekle