İTOB ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Görüntülenme - 1784 Yorum Ekle

Hakkımızda



İTOB Organize Sanayi Bölgesi,2002 yılında OSB statüsüne geçmiş,T.C.Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı %100 katılımcıların hissedar olduğu tüzel bir kuruluştur. 4562 sayılı OSB kanunu kapsamında belirlenen kriterler doğrultusunda 5 kişilik yönetim kurulu ve yönetim kuruluna bağlı çalışan bölge müdürü tarafından sevk ve idare edilmektedir. Yönetim Kurulu Başkanımız Onur Acar Mühendislik Ltd. Şti. firmasının sahibi Sn. Onur Acar'dır.
OSB içindeki katılımcıların altyapı ve üstyapılarına ilişkin tüm süreçler ve hizmet akışı bölge müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. Katılımcılara ait işletmelerin inşaat ruhsatı,yapı kullanım izin belgesi, işyeri açma ve çalışma ruhsatları İTOB OSB yönetimi tarafından düzenlenmektedir.
Organize sanayi bölgemiz, katılımcısına ortak altyapı hizmeti sunarak daha kolay, verimli ve ucuz üretim yapma olanağı sağlarken, bölge içindeki yapılaşmayı imar mevzuatı ve OSB kanunu kapsamında kontrol ederek sistemli ve düzenli yapılaşmaya önderlik etmektedir.
Yönetim olarak başlıca ilkelerimiz, adil ve şeffaf yönetim tarzıyla sanayici sorunlarına çözüm üretmek, hizmet kalitesini teknolojik gelişmeler paralelinde arttırarak sürekliğini sağlamak, çevre koruma bilinci ile doğal kaynakların sunduğu enerjiyi maksimum verimde kullanarak sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmelere katkı sağlamaktır.
Bölge büyüklüğümüz 2.486.000 m2 olup, 1.486.000 m2lik kısmı 351 adet sanayi parselinden oluşmaktadır. Parsel büyüklükleri 1.000m2 ile 30.000m2 arasında değişmekte olup, satışı yapılmayan toplam 62.500 m2 lik 6 adet boş parselimiz bulunmaktadır. 351 parseliçinde 331 firma faaliyette olup, bölgenin doluluk oranı %95 seviyesindedir. İnşaatı devam eden henüz üretime geçmemiş 13 adet işletmemiz bulunmaktadır.
Bölge içindeki işletmelerin faaliyet gösterdikleri ana sektörler makine, kimya, plastik, elektrik-elektronik, demir-çelik, bilişim, inşaat, metal, ambalaj sanayi oluşturmaktadır.
Bölgemiz içinde sosyal tesis, cami, arıtma tesisi, içme suyu tesisi, kafeterya ve restoran bulunmakta olup, inşaatı devam eden ve birkaç ay içinde faaliyete geçecek olan ticaret merkezimiz bulunmaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak yürüttüğümüz proje kapsamında itfaiye merkezi binasının yapımını üstlenerek bu yıl içinde faaliyete geçirmeye çalışacağız.
İştiraklerimiz için de doğalgaz çevrim santralimiz İşbirliğiEnerji A.Ş,teknoloji geliştirme bölgesine bağlı Bilimpark A.Ş. yer almaktadır.
İzmir merkeze 32km, Menderes ilçesine 12km, Adnan Menderes havalimanına 18km, İzmir Limanına 35km uzaklıkta yer alan bölgemiz lokasyon olarak iyi bir konumdadır. Bölgeye ulaşım İzban, dolmuş ve belediye otobüsleri ile sağlanabilmektedir.

Etiketler

Görüşler ()

Yorum Ekle

Sokak Görünümü