İZOCAM

Hakkımızda

Türkiye Yalıtım Sektörü'nün öncüsü İzocam A.Ş.’nin Gebze’de kurulan ilk fabrikası 1967 yılında camyünü üretimine başlayarak faaliyete geçmiştir. 1986 yılında Tarsus'ta ikinci bir camyünü fabrikası 10 bin ton/yıl kapasiteyle kurulmuş, 1992 yılında bu kapasite iki katına çıkartılarak 20 bin ton/yıl'a ulaşılmıştır. Tarsus'taki fabrikanın camyünü kapasite tevsi nedeniyle Gebze tesislerindeki camyünü üretimi 1993 yılında taşyününe çevrilmiştir. 10 bin ton/yıl taşyünü kapasitesi, 1997 yılında 15 bin ton/yıl kapasiteye çıkarılmıştır.
 
2002 yılında tamamlanan modernizasyon çalışmaları çerçevesinde; camyünü tesislerinde 30 bin ton/yıl, taşyünü tesislerinde ise 25 bin ton/yıl kapasiteye ulaşılmıştır. 2007 yılı itibari ile camyünü tesislerinde 55 bin ton/yıl, taşyünü tesislerinde ise 50 bin ton/yıl kapasiteye ulaşılmıştır. İzocam camyünü ürünleri, Saint-Gobain Isover Fransa lisansı Tel prosesi ile taşyünü ürünleri ise Saint-Gobain Isover G+H AG Almanya lisansı Sillan prosesi ile üretilmektedir.

İzocam, soğuk ortam yalıtımı için, 1982 yılında Gebze'de kurulan tesis ile genleştirilmiş (ekspande) polistiren (EPS) üretimine başlamıştır. Toplam kapasite 2 bin ton/yıl'dır.
Haddelenmiş (ekstrüde) polistiren (XPS) üretimine ise; 1995 yılında Gebze’deki yeni tesislerinde Foamboard markasıyla yılda 90.000 m³ kapasite ile başlayan İzocam, Owens Corning USA lisansı Hydrovac prosesi ile üretim yapmaktadır. Bugün kurulu kapasitesi 350.000 m³/yıl‘dır.

2000 yılının Nisan ayında 500 ton/yıl kapasiteli Eskişehir İzocam Tesisi'nde üretime başlayan İzocam Armaflex markalı Elastomerik Kauçuk Köpük ürünler ise, Armacell GmbH lisansı ile üretilmektedir. Tesisin şu andaki kapasitesi 1.900 ton/yıl'dır. Eskişehir İzocam Tesisi’nde 2006 yılı başından itibaren İzocam PEflex markasıyla üretimine başlanan polietilen köpüğün yıllık kapasitesi ise 700 ton/yıl’dır.

Su yalıtım pazarında da faaliyet gösteren İzocam, İzosu markalı polimerik bitümlü su yalıtım örtülerini piyasaya sunmaktadır.

Etiketler

izocam izopan camyünü taşyünü rulopan akustik dupan prefabrik

Görüşler ()

Yorum Ekle