Mekan 360

KADIKÖY İSKELESİ CANLI YAYIN

Hakkımızda

Kadıköy İskelesi, Kadıköy Rıhtım Caddesi üzerinde, eski Kadıköy Şehremaneti’nin karşısında yer almaktadır. Günümüzde Eski İskele olarak tanınan bu iskelenin onarım sırasında ortaya çıkarılan kitabesinden 1926 yılında yapıldığı anlaşılmaktadır. Mimarı kesinlik kazanamamıştır.Neo-Klasik üsluptaki iskele iki katlı olup, ön cephesi dikdörtgen şeklinde bir çıkıntı yapmakta olup, üzeri kırma çatı ile örtülüdür. İskelenin birinci katı üç bölüme ayrılmıştır. Eminönü yolcuları için, Adalar yolcuları için iki ayrı dikdörtgen planlı salonu bulunmaktadır. Bu iki bölüm arasında ön cepheye açılan ikinci kat merdiven boşluğu bulunmaktadır. Her iki salonun ön ve arka cephelerinde giriş ve çıkışı sağlayan ikişer kapı bulunmaktadır. Bu katta memur ve işçilere ait beş odaya yer verilmiştir. İskele binasının kapalı mekânının iki yanında inen yolcular için düzenlenmiş revaklı iki çıkış yeri bulunmaktadır.İskelenin ikinci katı denize bakan, ancak birbirleri ile bağlantısı bulunmayan balkonlarla çevrelenmiştir. Bu balkonlara açılan büyük bir salon ve bunun yanında da iki küçük salon ve dört oda daha buraya eklenmiştir. Büyük salon dört ayakla desteklenmiş, çevresine de odalar yerleştirilmiştir. İç bezemesinde kartonpiyer kullanılmış, birinci ve ikinci katın duvarları ile tavanları arasındaki geçişler mukarnasların alt damlalar arasına yerleştirilmiş çiçek motiflerinden oluşan bir bordürle bezenmiştir.İskelenin ön cephesinde ortada bulunan üçlü kemer dizisinin üzerleri tek bir çini pano ile hareketlendirilmiştir. Burada içte turkuvaz, dışta lacivert kalın bir şerit panoyu kuşatmaktadır. Beyaz zeminli bu panoda turkuvaz, mavi ve lacivert renkli Rumiler, kıvrık dallar, kırmızı-beyaz renklerde karanfiller, enginar yaprakları ve çiçek bezemesine yer verilmiştir.İskele 1959’da onarılmış, bunun ardından 1984–1986 arasında ikinci bir onarım yapılmış ancak bu onarımlar iskelede bazı değişikliklere yol açmıştır.Günümüzde iskele Deniz Yolları Lokali olarak kullanılmaktadır.

Etiketler

Kadıköy vapur iskele istanbul eminönü ulaşım canlı yayın

Fotoğraflar

Görüşler (5)

PR Heydenreich

Nice hub for mayor transportation such as tubes, trams, boats and busses. There are a number of nice places to visit. Expect anything from Parfume shops to bars, tabaco shops or even pastry shops. The atmosphere is energetic and vibrant. You can stick around for evening time as many restaurants, clubs and bars will close well after 0:00 am. Most mayor Turkish banks are around the corner and you may even find a doctor or dentist around the edges of it. Pretty good tourist area that I highly recommend people to visit.

5 yıl önce

john harris

Very busy. From there you can take the ferry to the European side or the bus from the bus station. There are a lot of restaurants and shops.

5 yıl önce

Karolin Firtina

Always crowded, any time any day. You can find everything. You can choose several transportation ways. The best option is to get the ship from besiktas to kadikoy and watch the beautiful bosphorus scene. Then take the tram to reach the kadikoy square. You can find cheap but also expensive cloths, beauty shops, restaurant, bazaar, hauseware and kitchenware objects and furnitures. Cinemas, hobby stuff. Nice place to visit. Be careful to your personal belongings during your travel

6 yıl önce

Atilla Inanc

Quick access, landmarks, central.

6 yıl önce

Elie Youssef

nice for 1 time

6 yıl önce

Yorum Ekle