Mekan 360

KARAAĞAÇ (LEYLEK KÖYÜ)

Görüntülenme - 4927 Yorum Ekle

Hakkımızda

Uluabat Gölü kenarında eski bir Rum köyüdür Eski Karaağaç.
Bu köyün ilginç bir yanı 2005 yılından bu yana her Mayıs ayında Leylek Şenliği düzenlenir.
Şenlik, Leylek Dostu Köyler Projesi kapsamında çok sayıda kuruluşun (Köy Muhtarlığı, Uludağ Üniversitenin Kuş Gözlem Topluluğu, Belediye, Orman İl Müdürlüğü gibi) katkıları ile gerçekleştirilir. Şenliğin amacı ise Uluabat Göl' ünü tanıtmak ve göldeki çevre sorunlarını yakından görmelerini sağlamaktır. Aynı zamanda da köyün girişindeki artık kullanılmayan okul binası, leylek evi haline getirilmiş, binanın içinde gözlem odası hazırlanmış, yuvalara yerleştirilen kameralar sayesinde leyleklerin yuvalardaki hareketleri izlenebilinir hale getirilmiş.
3 günlük şenlik boyunca Uluabat Gölü kıyısındaki köylere geziler düzenlenir, köy kahvesinde şiir dinletileri, açık hava fotoğraf sergisi, tiyatro gösterileri, belgesel gösterimleri, konser gibi sanatsal etkinliklerin yanı sıra gölde kayık gezisi, köylülerin ve çeşitli kurumların ürünlerinin standlarda satışı, hatıra kart pul ve fotoğraflarının satışı, fener alayı gerçekleşir.Leylek Şenliği'nin organizasyonuna Avrupalı doğa kuruluşları da katkıda bulunmaktadır.

Bu yıl Mayıs ayında Leylek Şenlikleri'nin dördüncüsü gerçekleştirilmiş.

Köye girdiğinizde zaten her yerde leylek göreceksiniz. Leylekler hakkında bilgilendirici tabelalar sayesinde ne kadar çok çeşit leylek olduğunu öğrenebilirsiniz.

Etiketler

bursa eskikarağaç leylek köyü tarih temiz hava mekan360 köy evi doğal yaşam restarasyon kültür doğa yaşam bursa

Görüşler ()

Yorum Ekle