Mekan 360

Hakkımızda

 Şanlıurfa merkeze 40 km. uzaklıkta bulunan karaali köyünde hizmet veren Karaali kaplıcaları 34 otel odası ve 54 apart daire olmak üzere toplam 400 yatak kapasitesi ile yerli ve yabancı birçok ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktadır. Otel odalarında; TV, yatak, kaplıca suyu, buzdolabı, klima ve otel misafirlerinin kullanabileceği ortak mutfaklar mevcuttur. Apart daireler, 1+1 olup her odada yatak, tv, kaplıca suyu, mutfak, barbekü, balkon bulunmaktadır.
Sıcaklığı 41-51 C arasında değişen ve saatte 150.000 metreküp kaplıca suyu kapasitesi ile birçok ziyaretçiye şifa dağıtmaktadır.
Kaplıca suyu özellikle romatizmal hastalıklar, kireçlenme ve bel ve boyun fıtığı tedavilerinde etkili olmaktadır. Bunların yanında ;
Karaali kaplıcaları tesisleri bünyesinde bay-bayan kaplıca havuzları, yarı olimpik yüzme havuzu, çocuk havuzu, sauna, Türk hamamı, masaj salonu bulunmaktadır. Ayrıca günübirlik ve konaklayan misafirler için AVM, kafeterya, restoran, fırın, ve piknik alanı ile hizmet vermektedir.
İl Özel İdaresi tarafından merkeze bağlı Karaali Köyü'nde hizmet veren kaplıca oteli ve apart otel üç yıldızlı, 32 odalı, 100 yataklı, ayrıca 4'er kişilik 54 oda olup çok sayıda ziyaretçi çekmektedir.
Su sıcaklığı 41-49 C arasında değişen kaplıca, 150.000 metreküp saat sıcak su kapasitelidir. Kaplıca suyu özellikle romatizmal hastalıklar, deri hastalıkları ve iltihabi hastalıklar ve böbrek taşlarında etkili olmaktadır.
 Kaplıcanın Faydalı olduğu hastalıklar:
• Solunum Sistemi Hastalıkları
Astım bronşiyal, Aronik bronşit, Alerjik üst solunum yolu hastalıkları, Pnömokonyoz'dır. Bu tür hastalıklarda daha çok klimaterapi uygulanmaktadır.
• Cilt Hastalıkları
Egzema, Akne, Psöriasis, Nörodermit, Kronik rezidüel ürtiker.
• Kas- İskelet Sistemi Hastalıkları
Dejeneratif eklem hastalıkları(Kireçlenmeler), Yumuşak doku romatizmaları, Bazı inflamatuar romatizmal hastalıklar (örneğin Ankilozan Spondilit, Romatoid Artrit), Ortopedik girişimler sonrası, Travmalar sonrası'dır. Bu tür hastalıklarda daha çok banyo kürleri uygulanmaktadır.
• Kalp-Dolaşım Sistemi Hastalıkları
Kompanse kalp yetmezliği, Fonksiyonel dolaşım bozukluğu, Esansiyel hipertansiyon, Varisler, Periferik arter hastalıkları, Esansiyel hipontansiyon (özellikle ortostatik)'dır. Bu tür hastalıklarda daha çok banyo ve iklim kürleri uygulanmaktadır.
• Mide-Bağırsak- Metabolizma Hastalıkları
Mide hastalıkları, Şeker hastalığı, Obesite, Gut, Karaciğer-Safra kesesi fonksiyonel yetmezlikleri'dir. Bu tür hastalıklarda içme kürleri ve şifalı çamur ağırlıklı olarak uygulanmaktadır.
• Böbrek ve İdrar Yoları Hastalıkları
Kronik piyelonefrit, Kronik sistit, Kronik prostatit, Böbrek taşları, Fonsiyonel yetmezlik. Bu tür hastalıklarda içme kürü, şifalı çamur ve banyo kürü ağırlıklı olarak uygulanmaktadır.
• Kadın-Doğum Hastalıkları
Genital organların müzmin hastalıkları, Vejetatif over yetmezliği, Fonksiyonel sterilite (kısırlık), Ameliyatlar sonrası adhezyon profilaksisi, Dismenore, Fluor. Bu tür hastalıklarda daha çok banyo kürü uygulanmaktadır.
• Nörolojik Hastalıklar
Merkezi ve periferik kronik inflamatuar hastalıklar, Omurga hastalıkları, Travmatik lezyonlar, Spastik paraliziler, Nöro ve myopatiler, Vasküler nörolojik hastalıklar, inme rehabilitasyonu, Nöro-vejetatif distoni'dir.
Etkin Bir Kaplıca Tedavisi Nasıl Olmalıdır?
Etkin bir kaplıca tedavisi, konu ile ilgili uzman doktorun yönlendirmesi ve yetkili doktorun gözetiminde yapılmalıdır. Kaplıca kür tedavisi yetkili olan doktor tarafından düzenlenmeli ve takip edilmelidir. Ayrıca aşağıda belirtilen genel mahiyetteki hususlar tavsiye edilmektedir.
• Banyo suyunun sıcaklığı 34-36 ºC, 36-38 ºC, 40-42 ºC olmalıdır.
• Banyo sayısı haftada 3-6 gün arasında değişebilir.
• Günde tek veya iki banyo uygulanabilir.
• Yeterli sıvı desteği sağlanmalıdır.
• Kürde toplam banyo sayısı 15-20 arasında olabilir. Banyo kürünün süresi en az 2, en çok 6 hafta sürer.
• Termal havuz içinde yüzülmemeli, fazla hareket etmeden dik veya oturur pozisyonda durulmalıdır.
• Su içi egzersiz yapılacaksa vücudun ne sıcak ne de soğuk hissettiği 34-35 ºC veya daha düşük sıcaklıklarda sular kullanılmalıdır. Kesinlikle daha sıcak sularda egzersiz yapılmamalıdır.
• Kişi banyodan sonra mutlaka iyice kurulanmalı ve termal konfor koşullarına uygun ısıtılmış (24-25 ºC) bir odada yarım ile bir saat kadar dinlenmelidir.
• Dinlenmeden sonra kişi masaj ve egzersize alınabilir veya sportif aktivitelere katılabilir.

Etiketler

karaali kaplıcaları kaplıcalar şanlıurfa karaali köyü eyyübiye 360 vr sanal tur viar turkey video virtual tour turkey mekan360 mekan

Fotoğraflar

Görüşler (5)

Bytull Cdsk

Beş para etmez hem pis hem pahalı 150 tl alıyorlar odalarda halı terlik havlu bile yok birde çarşaflar temiz değil yataklar leş gibi kokuyor lokanta tamam birde kazık paranın karşılığı Hizmet sıfır

5 yıl önce

Asil Türk

Müşteri ile diyalog kesinlikle sıfır! Apartlar temiz ancak apart içindeki havuzlar berbat ortak kullanılan havuzlari hiç anlaymayayim. Soyunma kabinleri icin ek ücret talep ettikleri gibi pahalı ve kalitesiz .. enfeksiyon veya mantar kapmazsaniz iyidir .. çalışanlar ukala samimiyet hiç yok resmen sanki para tuzağı

5 yıl önce

Red World

İnsanların bu kadar güzel demesine kanıp gittik 2 gece kaldık özellikle sıcak suya girmeden geri çıktık. Suyu leş gibi biz orda olduğumuz sürece hiç değiştirmediler. Havuz desen bulanıklıktan dibi görünmüyor. Yarı olimpik yazmışlar ama normal yüzme havuzu kadar bile değil. Odaları normaldi. Ama sanki içerde bir savaş olmuş gibi mobilyalar vs kırıktı ve balkonları leş gibiydi kesinlikle temizlenmemişti. Kısacası bir daha asla gitmem fiyatı biraz uygun olabilir oda 150 tl ancak sağlığımı tehlikeye atmama değmez.

5 yıl önce

İhvâN Seydâ {Bâve Seydâ}

Hz Eyyub un şifa bulduğu söylenilen şifalı su ile birlikte güzel temiz ferah ortamı ile görülmeye değer..

5 yıl önce

Izetin Banısarı

Şervisiniz pazar günleri hizmet veriyor mu

5 yıl önce

Yorum Ekle