Mekan 360

Hakkımızda

Çukurova'daki kaleler zincirinin önemli bir halkasını oluşturur. Kozan Barajı'nın hemen kuzey kesiminde yer alan kale, ilçe merkezine kara yoluyla yaklaşık 17 Km. uzaklıktadır. Kaleyi inşa edenlerin Selefkoslar (Selefkiler) olduğu bilinmektedir. Milattan önce 333 yıllarında Büyük İskender'in eline geçen Kozan, O'nun ölümünden sonra da Selefkosların idaresine girmiştir.(Selefkos, Büyük İskender'in Komutanlarından biridir.)
Helenistik döneme ait kale askeri garnizon olarak kullanılmıştır. Kale, ziyaretçilerine muhteşem bir manzara sunmaktadır.
Kaleye iki yoldan ulaşılabilmektedir.  Birinci yol Kozan-Feke yolunun hemen Kozan çıkışında bulunan Petrol İstasyonunun yanındaki yola saparak 10 km sonra ulaşılabilmektedir. Diğer yol ise Dağılcak Mesire yeri civarından doğuya dönülerek  8 kilometrelik bir yoldan sonra ulaşılımaktadır.

Etiketler

adana kozan karasis kalesi adanadan karasis kalesine nasıl gidilir adana kale kozan tarihi yerler kozan gezilecek yerler

Fotoğraflar

Görüşler (5)

Serkan Çoban

Tapırlı köyü sınırları içerisinden patika yoldan kaleye ulaşılıyor ,fundalık karşık çalılıklar tırmanış engel oluyor arazi sarp kayalıklarda mevcut ona göre giyim seçilmeli,içme suyu bulunmuyor yanınızda götürmeniz tavsiye edilir..geniş bir alanı kapsıyor tüm alanı dolaşmak için en az 4 saatiniz ayırmanız lazım. Konum tam olarak: Enlem 37,5469 Boylam: 358694

5 yıl önce

Adem TAŞTEKİN

Bölgenin en yüksek noktası ve en güzel manzarası

5 yıl önce

Ali DEMİR

Hayatta en az bir kere gezilip görülmesi gereken bir yer.

5 yıl önce

Ahmet Muhammet Sarı

Tarihe yenik düşmemiş bir mekan geçmişin aynası

5 yıl önce

ali ardıc

Mükemmel

5 yıl önce

Yorum Ekle