KUVAYİ MİLLİYE İLKÖĞRETİM OKULU

Hakkımızda

Kurtuluş; eski ismiyle Tatavla genellikle gayri müslim vatandaşlarımızın yerleştiği deniz seviyesinden hayli yüksekte olan bir semttir. Bu semtin orta kısımlarında yer alan sinemköy Mahallesi de gür ağaçlarıyla, çay bahçeleriyle semtin eğlence ve piknik alanı görünümündeydi. İşte bu çay bahçeleri alanlarından biri hızla çoğalan nufüsün eğitim ihtiyacını karşılamak amacıyla 1970 yılında bitirilen binamız eğitim ve öğretime açılıyor. İsmi ise Kurtuluş Savaşımızın simgelerinden olan Ege' de doğmuş ve bütün Anadolu' ya mal olmuş halk hareketinden geliyor. 
 

Okulumuz eğitim ve öğretim kalitesiyle ilçemizde ve ilimizde şöhret olma yolunda sesini oldukça duyurmaktadır. On altı derslikli okulumuz bir çok öğretmen, doktor, mühendis,sanatçı vs. gibi başarılı insanları hayata hazırlamıştır. Bu halen yükselen kalitesiyle devam etmektedir.

Okulumuzun ilk müdürü İbrahim GÜLEN Bey (Rahmetli) titizliğiyle tanınıyordu. Okulumuzu gül bahçeleriyle donatmış daha sonra sırasıyla Mustafa ERTAŞ, Necdet ERBÖLÜK, İsmet Bey, Yıldırım AKGÜL, Enver BAHÇEKAPILI ve halen Nusret ÖZTÜRK müdürlük görevini yürütmektedir. Okulumuzda birçok başarılı öğretmen görev almış, emekli olmuş ve halen kırk beş öğretmenle eğitim öğretim çalışmalarını sürdürmektedir. Bunlardan 1991 yılından itibaren ve halen görevini sürdüren sınıf öğretmenlerimizden Meliha ERGÜN, okulumuzun emektarları sınıfında gönüllerimizde yer alıyor.

Zamanla eskiyen binamız yıkılarak 2007 yılında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün katkılarıyla yeniden inşa edilmiştir. Yeni binamızda 32 derslik, fen laboratuarı, teknoloji tasarım ve görsel sanatlar atölyeleri, bilişim teknolojileri sınıfımız ve kapalı spor salonumuzla eğitimimize devam etmekteyiz. Ayrıca her sınıfımız akıllı tahta, projeksiyon ve bilgisayarla donatılmış, eğitim sistemimize bilişim teknolojilerinin artıları eklenmiştir.

Etiketler

kuvayi milliye eğitim öğretim ilköğretim okulu ilköğretim sınıf okul şişli istanbul

Fotoğraflar

Görüşler ()

Yorum Ekle