LEVIS DOCKERS QUIKSILVER ÇAĞDAŞ GİYİM

Hakkımızda

Levi Strauss Company,  1847′de ailesiyle NewYork’a yerleşen ve adını burada Levi olarak değiştiren 1828 Bavyera doğumlu Loeb Strauss tarafından kuruldu. New York’taki ilk yıllarında ağabeyleri ile birlikte ticaret yapan Levi, 1849′da altın bulma hayaliyle Kaliforniya’ya gitti. Altın bulamadı, ama burada tekrar ticarete başladı, zira burada giyim kuşama ve kumaşlara çok fazla ihtiyaç vardı. Ağabeyinden aldığı malları burada satmaya başladı. Madencinin biri Levi’ye madende çalışanların en büyük probleminin çabuk yırtılan pantolonlar olduğunu söyledi ve bunun için sağlam pantolon yapıp yapamayacağını sordu. Fransa’dan gelen ‘denim’ kumaşı çok sağlamdı ve kullanılan mavi renk lekeleri saklamakta çok iyiydi. Böylece Levi pantolonları canvastan bile sağlam olan bu denim kumaşından yapmaya başladı. 1853 yılında Levi Strauss and Company şirketini kurdu ve sadece kot pantolon üretmeye başladı. Böylece jean/ kot pantolonun önlenemez yükselişi başladı. 1950′lere gelindiğinde kot pantolon Amerika gençliğinin favori giyisisi haline gelmişti.

Levis, modanın yakın takipçisi

Levis’in sadece jean pantolon üretip ve sattığı günler tabii geride kaldı. Levis artık uluslararası çapta bir tekstil firması. Levis pantolunun yanı sıra ayakkabı, elbise, iç çamaşırı, kemer, çanta, ceket ve akla gelebilecek her çeşit tekstili ve parfüm ve saat gibi ürünleri de üretiyor ve satıyor. Kot pantolon alanında trendleri belirleyen ve daima zamanı ve müşterilerinin ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran Levis, farklı ülkelerde üretiliyor ve dünyanın bütün ülkelerinde hem kendi mağazalarında, hem de department store’larda satılıyor. Türkiye’de üretilen Levis’ın,  ülkemizde ayakkabıları ve saatleri de çok beğeniliyor.

 

Klasikleşmiş Modeller

Levi’s, geniş ürün portföyünde hem erkek hem kadın koleksiyonları için kült haline gelmiş jean modelleri tasarlıyor. Klasikleşmiş kot  pantolonları Levi’S 501,504 ve 506 , üretildikleri andan beri büyük kitleler tarafından benimsenerek yıllarca en çok giyilen modeller oldular. Levi’s, bu klasik modellerini hala üretiyor ve klasiktan yana olanları memnun ediyor. Levi’s Curve   adı altında satışa sunulan koleksiyonlar özellikle gençler tarafından tercih edilen moda ikonları. Levi’s'in zaman zaman kışkırtıcı zaman zaman rahat  ama her zaman tarz olan koleksiyonları her sezon yeni ürünler eklenerek sizler için vitrinlerdeki yerini alıyor.

 

Etiketler

levis quiksilver dockers

Görüşler ()

Yorum Ekle