Mekan 360

MARMARİS ORHANİYE KÖYÜ

Görüntülenme - 5479 Yorum Ekle

Hakkımızda

Hisarönü Körfezi kıyısındaki en önemli turizm merkezlerinden birisi Orhaniye’dir. Körfeze gelen yatlar mutlaka Orhaniye’de gecelerler. Koyda deniz her zaman çarşaf gibidir. Çevresindeki çam ormanlarının rengi suya vurmuş, deniz sadece buraya özgü bir renge sahip olmuştur. Çevre o kadar sakindir ki, kendinizi suya bıraktığınızda yüzerken çıkardığınız sesten başka bir ses duyamazsınız.


M.Ö. 3. yüzyılda Bybassos kenti olarak adı anılan köyün daha sonraki dönemlerde adı Kırvasil olmuş. Rodos Şövalyelerinin de kullandığı Bybassos Kalesi, bir dönem korsanlar tarafından sığınak olarak kullanılmış. Osmanlı İmparatorluğu egemenliği altında bulunduğu dönemde vergiden muaf tutulan Simi Adası halkı yatırımlarda bulunmak için bu bölgeden toprak alır.


Orhaniye is one of the most important tourism centres on the coast ofHisarönüGulf. The yachts visiting the Gulf usually spend the night in Orhaniye. In the cove, the sea is as calm as a millpond. Reflections of pine forests are seen on the sea, giving it a genuine colour. The environment is so silent that once you are in the water, you cannot hear a voice but your strokes.


History: Known as Bybassos in 3rd century BC, the village was later called Kırvasil.BybassosCastle was used by Knights of Rhodes and by pirates as shelter. Under Ottoman rule, the habitants ofSymiIsland were exempted from tax, and they bought lands from the region as a rentable investment.

Etiketler

köy tatili sakin deniz marmariste nasıl gidilir nerede orhaniye köy muğla marmaris 360 vr sanal tur viar turkey video virtual tour turkey mekan360 mekan

Fotoğraflar

Görüşler (0)

Yorum Ekle