Mekan 360

MİTHATPAŞA CADDESİ KARANTİNA HAMAMI VE YOKUŞU

Hakkımızda

İzmir il merkezinde bulunan Karataş Hamamı’nın kitabesi günümüze gelemediğinden yapım tarihi kesinlik kazanamamıştır. Yapımından sonra hamamda yapılan değişiklikler nedeniyle yapı üslubundan büyük ölçüde uzaklaşmıştır.

Hamam kesme taştan soyunmalık, ılıklık ve sıcaklık bölümlerinden meydana gelmiştir. Soyunmalık ve ılıklık kısımları dikdörtgen planlı olup, üzerleri pandantifli kubbelerle örtülmüş, bunun dışında kalan alanlar tonozla örtülmüştür. Sıcaklık kısmı büyük ölçüde pandantifli bir kubbe ile örtülmüştür. İki halvetli olan sıcaklığın doğusunda ayna tonozlu bir eyvan, kubbenin altında da göbek taşı bulunmaktadır. Sıcaklığın dışına dikdörtgen planda külhan kısmı eklenmiştir.

Etiketler

hamam tarihi sokak cadde yokuş karantina 360 vr sanaltur sanal tur viar turkey video virtual tour turkey mekan360 mekan

Fotoğraflar

Görüşler (5)

İsmail Kirsakal

Missss

5 yıl önce

gökhan topaRlak

Birdenbire nasıl hatırladım bilmiyorum burasını ? 1987 yılının sonu olması lâzım acemi askerim,göz muayenesi bahanesi ile Hatay semtindeki askeri hastaneye gelmişiz cemse ile. Muayene bitti akşama kadar vaktim var naapiyim diye düşünürken bir cesaret geldi bana. Çıkıverdim hastaneden kıvrılıverdim aşağıya hooop hamamdayım. Asker için hele acemi asker için hamam demek saray demek. Sıcak sıcak yıkanıp serin serin gazozumu içip doğru hastaneye. Bir daha yolum düşmedi açıkçası ama olur da önünden geçersem bir gün kesin girer iki su dökünürüm illaki.

5 yıl önce

Agresif Hobit

Foşur foşur yıkandım valla üzerimde tek damla pislik kalmadı parıl parıl oldum yeminlen. Sokakta hatun kişiler dönüp dünüp bana bakıyor, parıldıyorum adeta yaa çakma vampir gibi, bir hoşuma gitti durum. Baktım karşıdan sarışın bir hanımefendi gözümün içine bakıyor dedim ki: "Oğlum fırsat bu fırsat!", hemen glümseyerek yaklaşım ve.... Şaka, şaka, bildiğin düz hamam işte tellak falan var, hayatın değişmiyor yani alt tarafı iki su dökünüyorsun.

5 yıl önce

Mehmet Savaş IŞIKCAN

Yıllardır aynı tarihi bir hamam. Hamam kısmı değilse de ilk kısımdaki düşler ve wc kısmı yenilenmesi gerekli.

5 yıl önce

Gokhan Patmaci

Güzel tarihi Hamam

5 yıl önce

Yorum Ekle

Sokak Görünümü