Mekan 360

PROTESTAN BAPTİST KİLİSESİ BUCA İZMİR

Görüntülenme - 17842 Yorum Ekle

Hakkımızda

All Saints British Protestan Kilisesi, İzmir Türkiye'de Buca civarında yerleşik bir tarihi hazinedir. Orada yaşayan ve çoğunluğu İngilizlerden oluşan bir göçmen topluluğu tarafından 1838 yılında yapılmıştır.Binanın kendisi, klasik bir İngiliz cemaat kilisesi stilindedir.Taban planı bir haç şeklinde olup seksen yıllık hâlen çalışamaz durumda olan bir orga sahip bulunmaktadır.

1961’de Buca Belediyesi’ne devredilmiştir.1961 yılından 1991 yılına kadar nikah salonu, belediye meclis salonu ve emlak vergi dairesi olarak kullanılan Protestan Kilisesi, 25 mart 1991 tarihinde Buca Kültür Sanat Merkezi haline dönüştürülerek hizmete açılmıştır. Protestan Kilisesi’nin, Buca BelediyesiKültür Sanat Merkezi olarak hizmete girmesiyle birlikte ilçenin kültür ve sanat yaşamına gözle görülür bir canlılık gelmiştir. 2001 yılında yapılan kilise bir protokolle restorasyon geçirerek tekrar Protestanların ibadetine açılmistır.

Etiketler

buca all saints british protestan klisesi tarihi hazine 360 derece sanal tur

Fotoğraflar

Görüşler (5)

Gökçe Kavak

A very great church for Protestantism of Germany as well as a German church in Izmir in Turkey as a German and Turkish Church and a Protestant church, as there are also Protestants in the United Kingdom but the Protestants in Germany that has made this Protestant Baptist Church in Izmir not from the United Kingdom as the Protestants from Germany who wants to become baptised there in Izmir generally, for Christians only.

5 yıl önce

Cihan AŞCIOĞLU

Izmirde okurken merak edip girmistim muhabbet etme olanagim olmustu bir musluman olarak cok sey ogrendim dostluklar kazandim iyikide girip tanismisim

5 yıl önce

YUSUF ABACI

Çekinmeyin,içeri girin ziyaret edin.

5 yıl önce

zuhal Akgül Yurt

Bahçesi bina harika ama ağır bir koku var

5 yıl önce

Haci Yumusak

bu kilise ülkemizin inaçlara gösterdiği saygının en büyük göstergelerinden sadece biri diyebilirim. kiliseye gelince,çok düzenli temiz ve bakımlı,gelen ve isteyen herkese hırıstiyanlık anlatılıyor,izmirde yaşayan protestanlar genellikle bu kiliseyi tercih ediyorlar,engelli girişi mevcut...

5 yıl önce

Yorum Ekle