Mekan 360

REHA MİDİLLİ KÜLTÜR MERKEZİ

Hakkımızda

Reha MİDİLLİ
Ben 26.Ağustos.1927 tarihinde Foçada dünyaya gelmişim. İlk Okulu halen öğretmen evi olarak kullanılan ilk okulda gördüm, orta öğrenimimi de İzmir Buca ve Ankara Atatürk Lisesi orta kısmında okuyup orta okulu bitirdim..
Rahmetli Babam orta okulu bitirdikten sonra sen hesabını kitabını yapacak kadar öğrendin şimdi Hayat Lisesi ve Hayat Üniversitesine başlayacaksın demesi üzerine tahsilimi noktaladım.
16 Kasım 1946 tarihine kadar babamın işlerini yürüttüm ve tecrübe sahibi oldum.16.Kasım.1946 tarihinde Askerlik görevime gittim 1.Kasım.1949 tarihinde askerlik görevimi bitirdim.
1950 yılında İş hayatıma başladım ve ayni yıl içerisinde Eşim Necla ile tanışıp ailelerimizin tasvibi ile evlendim bütün tıbbi müdahalelere rağmen maalesef çocuğumuz olmadı. Bunun için eşim ve ben üzülmedik değil amma bu takdir-i İlahinin emridir diyerek bu güne kadar çok şükür çok mutlu bir yaşam sürdük.
Ticari hayatımda Zeytinyağı Fabrikatörlüğü, zeytinyağı ticareti, ziraat, otobüs işletmeciliği, nakliyecilik, hayvan besiciliği, arazi ve gayrimenkul alım ve satımı ile inşaatlar yaptırdım ve 1987 yılında Ticari hayatımı noktaladım.
Gelir vergisi mükellefiyetim halen devam etmekte olup halen Bağ-kur Emeklisiyim. 1950 Yılında politikaya girdim iki dönem Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptım 1973 ile 1980 yıllarında da iki dönem Belediye Başkanı olarak Foçaya hizmet verdim.12.Eylül.1980 tarihinde politika hayatımı da noktaladım. O Rahmetli babam ve annemin bana aşıladıkları ve çizdikleri yoldan yürüyerek hayatımı idame ettiriyorum.
1987 Yılında Yeni Foça İlk Öğretim Okulunu 1994 Yılında Foçada REHA-NECLA MİDİLLİ İlköğretim Okulunu, 2001 yılında Foçada REHA MİDİLLİ İlköğretim Okulunu yaptırdım.
2002 Yılında Foça Devlet Hastanesine kat ilavesini yaptırdım. 2005 Yılında Foça Sağlık Ocağı, 2006 yılında Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezini yaptırdım ve yine aynı yıl Foça Belediyesi Reha Midilli 11 Eylül Kapalı Spor Salonunu ve Reha Midilli Anadolu Lisesini tamamlayıp Foçalıların hizmetine sunmuş bulunmaktayım. 2008 yılında dokuz eylül üniversitesi Reha Midilli Turizm işletmeciliği ve Otelcilik Yüksek okulunu tamamlayarak 2009 eğitim dönemine açtık. 2009 yılı içerisinde Reha-Necla Midilli Eğitim ve Yaşam Vakfını kurdum. Yine 2009 yılı içerisinde 80 yataklı bir huzurevini tamamlayıp vakfa hibe ettim.Kısmetse 2010 yılı mayıs ayında hizmete sunulacaktır
Bunların yanı sıra, İki gencin üniversite masraflarının tamamını karşılayarak üniversite tahsillerini tamamlattım. Bu güne kadar 10 üniversite öğrencisine karşılıksız burs verdim, halende dört üniversite öğrencisine karşılıksız burs vermekteyim.

Etiketler

kültür sanat merkez sergi toplantı soylesi eğitim

Görüşler ()

Yorum Ekle