ŞİRİNCE ARTEMİS RESTAURANT

Hakkımızda

Masal köyü Şirince’de sıradışı bir mekan; Şirince  Artemis Restaurant & Şarapevi
1996 dan bu yana yöresel yemekleri, özel üretim şaraplarıyla Şirincenin en gözde, en şık restaurantı.... Konumu, dekorasyonu, sunumu, lezzeti, kalitesi, misafirperverliği ile alternatifsiz bir mekan..
Şirince, İzmir’in Selçuk ilçesine 8 km uzaklıkta, zeytin ve incir ağaçlarının gölgesinde, tarihin tüm anılarını sokaklarında barındıran, kolkola girmiş küçücük evleriyle eski bir rum köyüdür. Yolu asfalt olan bu köye ilk çıktığınızda solda ilk göreceğiniz şey, buram buram tarih kokan görkemli  binasıyla Şirince Artemis Restaurant & Şarapevi’dir. İki yamaca yayılmış taş evleri, bağları, bahçeleri, ballı yemişler veren incir ağaçlarını karşısına almıştır Şirince Artemis Restaurant... 196 yıllık dev çam ağaçlarıyla kendi bahçesini gölgesi altına almayı unutmadan üstelik.. Böylece bu masalın en önemli kahramanı haline gelmiştir.
Kuruluşu MS 5. yy’a kadar inen bu eski Rum köyündeki restoranın yapılış tarihi 1849 olarak tahmin edilmektedir. Tesisimizin bulunduğu binanın restorasyonu önce kültür bakanlığı tarafından başlatılmış,daha sonra turizm bakanlığı tarafından 1998 yılında köy mimarisine sadık kalınarak tamamlanmıştır.İlkokul olarak inşa edilmiş iki katlı tesisin tefriş ve dekorasyonu tarafımızdan gerçekleştirilmiştir. Kapalı alanda ve bahçede toplam 700 kişiye aynı anda servis ve hizmet verebilmektedir.

Şömineli Salon; şömineli, tavanı çok yüksek, ferah, aydınlık, gruplar için ideal. Eskiden okul olan bu binanın en büyük sınıfıymış.
Mahsen Salonu; romantik, loş, nostaljik..
Şark Odası; kömür sobalı, yer sofralı, kömür ateşinde türk kahvesi yada sıcak şarap için ideal.
Keyf-i Bahçe; Şirince evlerini karşısına almış, yaşlı çam ağaçlarının gölgesinde tüm görkemi ve tatlı rüzgar esintisiyle tarih anlatıyor.
Tarihi Çeşmeli Bahçe; Köşedeki minik havuz iki bölümü birbirine bağlıyor, Tarihi çeşme tüm endamıyla Şirince’yi selamlıyor, Yeşilliklerle çevrili.

İşte size gerçekleştirebileceğiniz bir masal;Şirince ARTEMİS’in beyaz badanalı köy evlerine bakan Zevk-i bahçesinde köy peyniri, keçi boynuzu pekmezi, el açma böreği, çığırtması ile zengin bir köy kahvaltısı yapmanın zevkiyle güne başlamak..
Öğlen; yer sofralarında ılık rüzgara karşı saç böreği yanında ayran içmek.. yada kömür ateşinde türk kahvesi keyfi..
Güneş batışında; kendi üretimimiz olan gerçek vişne,karadut tadında meyve özü şaraplarından yudumlamak..

Şirince Artemis Restaurant  & Şarapevi yöresel yemekleri ve meyve şaraplarıyla meşhurdur. Şirince köfte, odun ateşinde güveç yemekleri, cevizli-kaşarlı erişte, şevket-i bostan, keşkek, yöresel ot yemekleri (arapsaçı, turpotu, deniz börülcesi, çibes, ebegümeci, radika), çığırtma, çökertme, saray mantısı, saç böreği, el açma börek Artemis’e özel sunumlarla servis edilir. Yöresel ağırlıklı yemeklerin ardından tereyağda kavrulmuş bol cevizli incir tatlısı veya cevizli ev baklavası vazgeçilmez olmuştur.
Yemeklerin yanında bazlama-tereyağ-baharatlı zeytinyağı-köy ekmeği ikram edilmektedir.

Şirince Artemis Restaurantta da Melisa, kekik, adaçayı gibi şifalı bitkilerden tutunda, sızma zeytinyağı, turşu, çekiçte zeytin, kuru incir gibi çeşitli doğal ürünler mevcuttur.

Ala carte ve fix menülerin yanısıra potansiyel müşterilere uygun farklı grup menüleri hazırlanmaktadır.
Özel günler ve toplantılar için istekleriniz doğrultusunda; Canlı fasıl-folklor gösterisi-türkü gecesi-türk geceleri düzenlenmektedir.
Klima, kömürlü kalorifer, şömine gibi her türlü ısıtma sistemi mevcuttur.

Şirince Artemis restaurant & Şarapevi  tarihe ve yapılaşmaya sadık kalarak, modern bir hizmet anlayışı vermektedir. Yunanlı yazar Dido Sotiruyu; ‘Benden selam söyle Anadolu’ya’ adlı eserinde
‘Şu yeryüzünde cennet diye bir yer varsa, bizim Kırkınca (Şirince) o cennetin bir parçası olsa gerek’
diye boşuna söylememiş.
196 yıllık bu binada,köyün panoromasına karşı yöresel yemeklerden tadıp, meyve şaraplarını yudumladığınızda yunanlı yazar’ın ne kadar haklı olduğunu göreceksiniz.

Etiketler

sirince sarapevi sarap wine winehouse winehouses boğazkere kavunsarabı simetra dömisek okuzgozu karadut

Fotoğraflar

Görüşler ()

Yorum Ekle