Mekan 360

UFO MÜZESİ DENİZLİ

Hakkımızda

Funika Grubu kurumsal sosyal sorumluluk çalışması kapsamında İstanbul'da 2002 Ocak ayında açılan "4. Uluslararası Ufo Müzesi" 2005 yılında Denizli'ye taşınmıştır. Amaç, Denizli'nin tanıtımına katkıda bulunmak, toplumun bilinçlenmesini ve geleceğe hazırlamasını sağlamak ve dünya barışına katkıda bulunmaktır.

Şu anda Dünyada; Amerika, Japonya ve İngiltere'de olmak üzere üç bölgede bulunan "Uluslararası U F O Müzesi" nin dördüncüsü, ülkemizin önemli turizm ve kültür merkezlerinden Denizli'de faaliyet gösteriyor. Aynı zamanda bu müze; Avrupa, Balkanlar ve Ortadoğu'nun da ilk Uluslararası U F O Müzesi olma özelliğini taşımaktadır.

Tüm dünyada bu konuyla ilgili araştırma yapan yüzlerce kurum ve kuruluşun data ve arşiviyle de desteklenmiş bir projedir.

Bu tarihi projenin amacı; sadece Türk insanını bu konuda bilgilendirmek değil, aynı zamanda her yıl ülkemizi ziyaret eden milyonlarca turistin de bu önemli konuda bilgilenmesini sağlamak ve ülkemizin tanıtımını yapmaktır. Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan bilgiler ve görsel datalar, UFO Gerçeği ve Dünyadışı Zeki Yaşam'ın kanıtlarını 7'den 70'e dünya insanına sunarak hizmet vermektir.

"Uluslararası U F O Müzesi" içinde yer alanlar:
- Müze ve Sergi bölümü
- Kütüphane
- Video-VCD-DVD izleme ve toplantı odası

Müze ve Sergi bölümü:

Burada tüm "UFO ve dünyadışı zeki yaşam gerçeği" ile ilgili olaylar ve bilgiler; dünya UFO tarihçesi, arkeolojik kalıntılar ve yazıtlarla ilgili bilgi ve canlandırmalar, NASA'nın gizlediği olaylar ve fotoğraflar, Mars dosyası ve gizlenenler, 51. bölge ve gizli üsler, önemli üniversite ve kurumların araştırma raporları, analiz sonuçları, ekin arazilerindeki gizemli şekiller, hayvan kaçırma ve mutasyon olayları, insan kaçırılmaları ve deney olayları, Roswell, Aztec,Varginha gibi uçan daire düşme olayları, gizli resmi belgeler, üst düzey askeri ve sivil yetkililerin, eski devlet başkanlarının, senatörlerin itirafları ve belgeleri, varlık tipleri, uçan daire tipleri, Türkiye ve Dünya ülkeleri UFO raporları ve önemli UFO olayları, yerli yabancı gazete-dergi arşivleri ve daha birçok konu ayrı ayrı bölümlerde fotoğraf, resim ve belgelerle, Türkçe ve İngilizce metinlerle açıklamalı olarak sergilenerek ziyaretçilerin bilgisine sunulmuştur.
Ayrıca, yine müze içinde yedi ayrı bölümde; UFO Gerçeği'ni gözler önüne seren arkeolojik kalıntıların modelleri, Roswell'de düşen uçan daire olayının temsili ve uzaylılara yapılan otopsi, kaçırılan bir dünyalıya uzaylılar tarafından yapılan bir deneyin temsili, gözlem raporlarına dayalı çeşitli uzaylı varlık tipleri ve yine gözlem raporlarına ve fotograflara dayalı çeşitli uçan daire modelleri maket ve heykellerle açıklamalı olarak özel bölmelerde sergilenmektedir.


Kütüphane:

UFO'lar, dünyadışı zeki yaşam ve evren ile ilgili bilgi edinmek ve araştırma yapmak isteyenler, okuma masalarının da yer aldığı, bu konularla ilgili yerli ve yabancı bir çok kitaptan oluşan kütüphanemizden ücretsiz olarak yararlanma imkanına sahiplerdir.

Video-VCD-DVD izleme ve toplantı odası:

Konuyla ilgili Türkçe ve İngilizce video ve görüntü arşivimizde yer alan belgeseller ile "UFO Gerçeği" programlarımızın ve uluslararası kongrelerimizin kasetleri, video izleme odasında ziyaretçilerin hizmetine sunulmuştur. 30 kişilik salonda gruplara özel sunum yapılabilmektedir.

Projenin amacı:

İnsanoğlunun evrimini ve gelişimini yakından ilgilendiren "Evrende Zeki Yaşam ve UFO Gerçeği" konusunun tanıtılmasına, yayılmasına, halkımızın ve yerli yabancı ziyaretçilerin bu konuda bilgilenmesine ve bilinçlenmesine katkıda bulunmaktır.

U F O müzesini ziyaret edenler, konumuzla ilgili tarih öncesinden günümüze kadar olan bilgileri, fotoğraf ve belgeleri, görsel materyalleri izleme, arşivden yararlanma ve bilgilenme imkanına sahip olacaklardır. Ayrıca müzemizde yer alan haber panolarıyla konumuzla ilgili dünyadaki en son gelişmeler ve haberler duyurulacak, ziyaretçilerin bu önemli konuda bilgilenmesi sağlanacaktır.

Bu büyük projeyle; Doğu-Avrupa, Balkanlar ve Ortadoğu'da bir ilki gerçekleştirerek, uzay çağı biliminin ve bilgisinin Türkiye'ye ve insanlığa hızla yayılmasında büyük bir adım atılmış olacak. Gezegenimizin ve insanoğlunun evrimini yakından ilgilendiren ve büyük önem taşıyan bu evrensel konuyla ilgili gerçeklere herkesin ulaşabilmesi sağlanmış olacaktır.

İnanıyoruz ki, insan hayatının, gezegenimizin ve evrenin doğasına ilişkin bu önemli konu, çok geniş ve zengin bilgi, belge, fotoğraf ve görüntü arşivimizle hazırladığımız bu önemli proje her insanın ruhunun derinliklerinden gelen ve bir türlü yanıtını bulamadığı sorulara bilimsel ve akılcı cevaplar oluşturmasını sağlayacaktır..

Ufo Müzesi haftanın 6 günü saat: 09.00-18.00 arasında açıktır. Pazartesi günleri müze kapalıdır.
Müze girişi ücretsizdir.

Etiketler

ufo müze museum sergi uluslararası denizli türkiye

Fotoğraflar

Görüşler (5)

Cem Candir

A good snapshot of historical Denizli...great pieces

7 yıl önce

Arzu AKMAN

Super

5 yıl önce

Akf Ern

Nice palace

6 yıl önce

Ahmet Büyükkaraca

Müze; Denizli, Saraylar Mahallesi 459 sokakta bulunmaktadır. Binanın, yapılış tarihi hakkında elimizde kesin bir belge bulunmamakla birlikte; halktan edindiğimiz bilgilerden 19. yüzyıl sonlarında yapıldığı anlaşılmaktadır. Bina, dış yapısı, planı, pencerelerinin formu ve süsleme özelliklerinden dolayı Sakız üslubu olarak tanımlanmaktadır. İki katlı olarak inşa edilen yapı, plan itibariyle orta sofalı ve bu sofaya açılan odalardan oluşmaktadır. Üst katın sofası, ön cephede cepheyi hareketlendiren çıkma balkona, arka cephede ise iki kat boyunca yükselen ve sonradan eklendiği anlaşılan bölüme açılmaktadır. Zemin katın tavan silmeleri ile üst katı taşıyan ahşap direklerin üzerini örten kaval yivli meander bezemeli, silme başlıklı dekoratif köşe payelerinin dışında herhangi bir süslemesi yoktur.Bina, Cumhuriyetin ilk yıllarında parti binası olarak kullanılmış ve Ulu Önder Atatürk, 4 Şubat 1931 tarihinde Denizli’ye gelişlerinde burada bir gece konuk edilmiştir. 1950 yıllarından sonra Sağlık Bakanlığı’na tahsis edilerek bir süre Verem Savaş Dispanseri olarak hizmet vermiştir. 1977 yılında da Kültür Bakanlığı tarafından anıt eser olarak tescil edilerek koruma altına alınmıştır. Atatürk’ün doğumunun 100. yılı olan 1981 yılından 1983 yılı sonuna kadar binanın onarımı ve teşhir tanzimi gerçekleştirilerek 1 Şubat 1984 tarihinde müze olarak ziyarete açılmıştır. Zamanın olumsuz etkisi, mimari yapısı ve bulunduğu yer itibariyle bina yıpranmış, 1997 yılı sonunda tekrar onarıma alınmıştır. Onarım ve yeniden teşhir tanzimi ile Atatürk’ün Denizli’yi onurlandırmalarının 68. yılı olan 4 Şubat 1999 tarihinde yeniden hizmete girmiştir.

5 yıl önce

Ferudun Karakas

Denizli - Atatürk ve Etnografya Müzesi Merkezefendi Belediyesine Bağlı Saraylar Mahallesinde bulunan ve bugün müze olarak kullanılan binanın yapım tarihi ile ilgili kesin bir belge yoktur. Ancak 19.yy. sonlarında Rum asıllı ve sonradan Türk tabiyetine geçen Kimon Vandazoflus tarafından yaptırıldığı halk bilgilerinden anlaşılmaktadır. Yapı iki katlı olarak inşa edilmiş olup, her iki katta da orta sofaya açılan odalardan oluşmaktadır. Üst katın boydan boya uzanan sofası giriş cephesinde bu cepheyi hareketlendiren çıkma bir balkonla açılır. Arka cepheye ise, iki kat boyunca yükselen ve sonradan ilave edildiği anlaşılan bölüme açılmaktadır. Ana duvarları kâgir, ara duvarlar ise ahşap karkas tekniğiyle yapılmıştır. Binaya giriş, ön ve arka cephede bulunan ve aynı özelliklere sahip çift kanatlı ahşap kapılardan sağlanmaktadır. Pencereler dikdörtgen şeklinde ve basık kemerlidir. Sürgülü çerçeveli pencereler, dıştan iki yana açılan kepenklerle korunmuştur. Üst örtü kırma çatı olup Marsilya tipi kiremit ile örtülüdür. Zemin kat duvarlarının üst kenarlarındaki alçı silmeler ile üst kat tabanı taşıyan ahşap direklerin üzerlerini örten yivli ve Meander bezemeli silme başlıklı dekoratif köşe payelerinden başka süsleme bulunmamaktadır. Binanın üst katında etnografik nitelikteki kültür varlıkları sergilenmektedir. Ayrıca Atatürk'ün Denizli'ye geldiğinde kaldığı ev de müzeye dönüştürülmüştür. Burada gardrob, pirinç başlıklı karyola, divan ve barok stili bir çalışma masası teşhir edilmektedir. Odalardan biri de Denizli yöresinin geleneğine uygun olarak döşenmiştir.

5 yıl önce

Yorum Ekle