VERONA MARMOMACC 2010

Görüntülenme - 8966 Yorum Ekle

Hakkımızda

Dünyanın en büyük mermer, doğal taş ve makineleri fuarı olarak gösterilen Marmomacc 2008 Fuarı, İtalya`nın Verona kentinde kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Ege Maden İhracatçıları Birliği tarafından organize edilen geziyle Verona`ya gelen Türk heyeti, fuarın açılmasından sonra 9 nolu holde bulunan 60 Türk firmasının standını gezdi. Burada gazetecilere açıklama yapan İzmir Valisi Cahit Kıraç, böyle bir fuarda bulunmaktan dolayı mutlu olduğu söyledi. İzmir`in fuarlar ve kongreler şehri olduğunu dile getiren Vali Kıraç, Türkiye`deki mermer sektörünün önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti. Yüzde 100 yerli ve ihracatta büyük bir paya sahip mermer sektörüne katkı verilmesi gerektiğini dile getiren Kıraç, `Her yıl İzmir`de mermer fuarı gerçekleştiriyoruz. Firmalarımız gelişen sektörü bu fuarda görme fırsatı buluyor. Önümüzdeki dönemde bu sektörde lider olmak için bu fuar önemli. Sektörlerimizin gayretini kutluyoruz. Şu anda dünya sektörünün yüzde 40`ını Türkiye oluşturuyor. Gayret edilirse daha yükseklere çıkarılır.` dedi.

Manisa Valisi Celalettin Güvenç de mermer ihracatçılarına moral vermek için fuara katıldıklarını, şu anda Türkiye`de yaşanan en büyük sorunun cari açık olduğunu, bu fuarın da bunun önüne geçilmesi için önemli bir fırsat niteliği taşıdığını söyledi.

Burdur Valisi İbrahim Özçimen, il genelinde 40 ocak ve 40 fabrikanın bulunduğunu ve 150 ocak için de yeni başvurunun olduğunu belirterek, onlara moral vermek için fuara katıldıklarını bildirdi.

Denizli`nin tekstilin merkezi diye bilindiğini ancak, Türkiye`den yapılan mermer ihracatının yüzde 10`unun da bu kentten gerçekleştirildiğini belirten Denizli Valisi Yavuz Erkmen de ``Türk vatandaşı olarak buradaki üretimi ve kaliteyi görmek bizi duygulandırıyor. Bu tip fuarlar bizim için de çok önemli. Onların yanında olduğumuzu buradan ifade etmek istiyorum.`` dedi.

Kütahya Milletvekili, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Soner Aksoy ise madencilik yasasında yapılan değişikliklerle maden ihracatında patlamalar olduğunu söyledi. Aksoy, yasadan önce mermerin ihracat oranın az olduğunu, bugün ise rakamın 2 milyar doların üzerine çıktığını hatırlattı.

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Arslan Erdinç, 60 firma olarak katıldıkları fuara Türkiye`den de bir çok ziyaretçinin geldiğini söyledi.

Marmomacc Fuarına, bin 400`e yakın firma katıldı. 100 ülkeden ziyaretçinin katıldığı ve bu yıl 43.sü gerçekleştirilen fuara Türk firmaları İZFAŞ tarafından düzenlenen Milli Katılım Organizasyonu ile on birinci kez katıldı. Türkiye, açık ve kapalı alan olmak üzere toplam 2 bin 57 metrekarelik alanda 60 firmayla temsil ediliyor

Etiketler

verona italy italya mekan 360 virtual sanal tur mermer fuar marble tour turk firma maden turkiye derece gezinti marmo marmomacc

Görüşler ()

Yorum Ekle