YEŞİL DALYAN TURİZM - EMİTT 2011 FUAR STAND

Hakkımızda

Turizmde sektör öğrenci buluşmasıMuğla Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu tarafından Atatürk Kültür Merkezinde “Turizmde Okul Sektör Buluşması” düzenlendi. Bu yıl 4’üncüsü etkinliğe 150 turizm işletmesi 800 öğrenci katıldı. Öğrenciler açılan statlarda 2010 turizm sezonunda çalışmak için iş başvurusunda bulundu. Turizmciler kaliteli ve eğitilmiş eleman bulmak için birbiriyle yarıştı. Otelciler kurdukları stantlarda değişik ikramlarda bulundular.

Muğla Üniversitesi her yıl geleneksel olarak turizm sezonu öncesi sektör ve öğrencileri bir araya getiriyor. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen buluşmaya turizmciler ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik, stantları gezerek yöneticilerle fikir alışverişinde bulundu. AKM giriş salonuna stantlar kuran turizmciler 2010 yılında çalıştırmak istedikleri öğrencilere iş tekliflerinde bulundu. İş başvuruları toplandı. Öğrencileri otel kadrosuna kazandırmak isteyen turizmciler birbiriyle yarışırken stantlara pasta, börek, kek ve şeker gibi ikramlarda bulundular. Öğrenciler bütün stantları gezerek çalışmak istedikleri oteller için iş başvurusu formu düzenledi.

Turizm sektörüne kaliteli ve eğitimli personel yetiştirdiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Şener Oktik “Sektörle öğrencilerimizi bir araya getirdik. Biz turizm sektörü için teorik eğitimler veriyoruz. Öğrencilerimizin bu teorik eğitimleri uygulamaya geçirmeleri önemli. Bizim amacımız doğru insanlarla öğrencilerimizi bir araya getirmek. Sektörün ihtiyacına uygun olarak öğrenci yetiştiriyoruz. Sektör temsilcileriyle konuşarak eğitimi ona göre şekillendiriyoruz. Burada otel işletmecileri ve seyahat acentelerinin yetkileri var. Öğrencilerimizle iş anlaşmaları yapıyorlar. Stajyer olarak işe başlayıp daha sonraki sezonda kadrolarına alıyorlar. Öğrencilerimizin iş dünyasına okulda okurken girmiş oluyor. Bizim hedefimiz de turizmde kaliteli, bilgili ve eğitimli gençler yetiştirmek” dedi.

Bir gün süren etkinlik kapsamında stant açan YEŞİL DALYAN SEYAHAT ACENTASI Operasyon Sorumlusu ERDINC EKIN, sektör-öğrenci buluşmasının çok faydalı olduğunu kaydetti. Operasyon Sorumlusu ERDINC EKIN “Turizmde kaliteli ve eğitimli eleman bulmakta çok zorlanıyoruz. Buradaki buluşma bizim için çok önemli. Öğrencilerle yüz yüze görüşüyoruz. İş başvurularını alıyoruz. Geçtiğimiz yıl da gelmiştik. Geçen yıl stajyer olarak aldığımız öğrenciler şimdi kadromuzu oluşturdu. Bu yıl 12 stajyer alacağız. Eğitim kaliteli ve üst seviyede. Teorik eğitimi okulda alıyorlar biz de uygulamayı tamamlıyoruz. Ancak yabancı dil konusunda daha fazla eğitim verilmeli. Özellikle İngilizce eğitim önemli” dedi.

Muğla Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Metin Kozak “Türkiye genelinde turizm için 900 bin yatak var. Bu kapasiteyi göre 500 bin elemana ihtiyaç var. Üniversiteler bunu karşılayamıyor. Her yıl turizm bölümlerinden 10 bin öğrenci mezun oluyor. Turizmde kalitenin yakalanması için eğitimli eleman önemli. Havaalanı yöneticiliği, yat işletmeciliği ve tur operatörlüğü işletmeciliği ülkemizde yeni yeni gelişiyor. Bu alanlarda eğitimli elemana ihtiyaç var. Biz de gençleri eğitimden geçirerek turizm sektörüne kazandırıyoruz” dedi.

Etiketler

emitt fuar katilimci firma acenteler acente agency 360 sanal tur virtual tour mekan360 tur turizm seyahat fly holiday yesil dalyan

Görüşler ()

Yorum Ekle