Mekan 360

YEŞİL ŞİFA KUYUSU AYDINLAR SİİRT

Görüntülenme - 11638 Yorum Ekle

Hakkımızda

İsmail Fakirullah ile ilgili meşhur bir kuyu hadisesi vardır. 48 yaşlarındayken, taziye için bir komşusunun evine giden Fakirullah, dönüştü evinin avlusundaki bir susuz kuyuya düşer. Kuyu olayı, hazret-i Fakirullah’ın yaşamında bir dönüm noktasıdır. Çünkü velâyet mertebesine ulaşması ve kutbul aktab olması bu kuyuda gerçekleşmiştir.

Kendi ifadesiyle; Hızır'ı, İlyas'ı, Şeyh Abdulkadir-i Geylani’yi, Şeyh Hamza el Kebir'i, Şeyh Mücahid’i, Şeyh Musa'yı, Muhammed-ur Radi'yi, Şeyh Hasan'ı, Veysel Karani hazretlerini, Hasan el Hutvi'yi, Neccar oğlu Neccar'ı, Halid bin Velid'i ve daha nice Allah dostlarını bu kuyuda kendisini kutbul aktab oluşunu kutlayıp ziyaret etmişlerdir. Ruhaniyetleri düştüğü kuyuda ona tecelli etti.

Fakirullah’ın namaza gelmeyişi üzerine kendisini aramaya başlayan cami cemaati, düştüğü kuyunun yanından geçerlerken, bir takım seslerin geldiğini duymaları üzerine, kuyuya bir adam sarkıtarak cezbe halindeki Şeyhi çıkarmışlar.

Kuyu olayından sonra, 8 yıl boyunca uzlete çekilen ve istiğrak halinde bulunan Fakirullah, 9’ncu yılda düştüğü istiğrak halinden ayılarak yeniden irşat görevine başlamıştır. Fakirullah hazretlerinin “Üveysi” tarikatına mensup olduğu, ancak, öğrencilerini “Kadiri” tarikatına yönlendirdiği belirtilir.

Hicri 1147 Miladi 1737 yılında 80 yaşlarında iken vefat eden hazret-i Fakirullah, vefatından önce Çocuklarından Şeyh Abdulkadir-i Sani’yi yerine post nişin tayin etmiştir. Türbesi Tillo'da olup, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Yüce Allah’ın rahmeti üzerine olsun.

Etiketler

şifalı su kuyu hz fakirullah 360 vr sanal tur viar turkey video virtual tour turkey mekan360 mekan

Fotoğraflar

Görüşler (5)

suleyman kızıl

Maneviyatı, dini, ilmi, felsefeyi, matematiği, astronomiyi içiçe yaşadığınız, İslam alimi olmanın deve sidiği içmek olmadığına gözünüzle şahitlik ettiğiniz mükemmel bir yer.

5 yıl önce

OYUN PARKIM

Çok güzel insan değişik oluyor. Tillo baştan aşağı mübarek mekan kesinlikle gezin görün

5 yıl önce

Nouraldin Maghals

Siir merkezinden 5km uzak . Ve mutlaka siirte giderseniz uğramanız gereken bir yer. Işık olayını anlamak için içeriye girmeden yazıları okuyun.

5 yıl önce

Halil Baymaz

Mükemmel bir yer herkes tavsiye ederim. Dua ile buluşmak isteyenlerin mekanı

5 yıl önce

Emin Yer

İçerden gelen koku çol güzel... Manevi bir ortam...

5 yıl önce

Yorum Ekle