Mekan 360

58 MEYDANI ŞANLIURFA

Hakkımızda

Nimetullah Mahallesindeki Osmanlı Dönemine ait dört sokağa açılan tarihi yapıların yoğunlaştığı önemli bir meydan olan Ellisekiz meydanının adı bir hamamın yıkılması sonucu 58 kişinin ölümünden dolayı verildi.

Bu meydanın güneyinde kurtuluş ilkokulu (Numune Mektebi- XIX. Yy. sonları), doğusunda Şeyh Saffet Tekkesi (1892), Şeyh Saffet Çeşmesi (1891) ve Muhammet Muhyiddin Türbesi (1795), kuzeyinde Reji Kilisesi (1861), kuzeybatısında ise XV. yy'a ait Nimetullah Cami ve Musevilere ait bir ibadethane yer almasından dolayı yer aldığı bu meydan   hoşgörü ve dinler arası diyalogun merkezi görünümünde. Vali Nuri Okutan bu meydanın turizme açılması için çalışmalara başladı. Geçtiğimiz gün meydanı ve mahalleyi gezen Vali Nuri Okutan meydan için proje yapılması talimatı verdi.

Meydanın adının Hoşgörü meydanı olarak değiştirilmesi düşünülüyor.

Etiketler

hoşgörü 58 elli sekiz sokak eski yapılar osmanlı dönemi tarihi yy 360 vr sanal tur viar turkey video virtual tour turkey mekan360 mekan

Fotoğraflar

Görüşler (5)

İbrahim Çoban

Tarihi ve urfa hayatını yaşatan bir mekan. Devlete ait konaklar gereksiz derneklerin paspası olmuş. Ve kıymet bilmez kişilerin insafına kalmış.

5 yıl önce

Cengiz Kutman

Kilisesi(kültur merkezi)otantik sokakları ile insanı cezbediyor.Bir başka atmosfere sanki giriyorsun

5 yıl önce

çoşkun azzat Birinci

mutlaka görülmeli

5 yıl önce

İsmail Mert

Pek bir şey yok.

5 yıl önce

Orhan Çadırcı

Arabayla girilmemesi gereken bir yer. Eskiden eşcinsel erkeklerin buluşma yeri olduğu söylenir. Meydanın oralarda bir de kilise vardır. Görülebilir.

5 yıl önce

Yorum Ekle