Mekan 360

ALABURÇ KÜLTÜR EVİ

Hakkımızda

Birecik Belediyesi tarafından restore edilen Alaburç, Birecik Belediyesi Esnaf Sanatkarlar Kooperatifi ve Doğa Derneği tarafından Birecik Kültür Evi olarak düzenlenmiş olup Turizm danışma merkezi olarak kullanılmaktadır.

Etiketler

kültür birecik ev alaburç tarihi turizm merkez antik 360 vr sanal tur viar turkey video virtual tour turkey mekan360 mekan

Fotoğraflar

Görüşler (4)

ahmet f. göklü

Aslında sur kapısı burcundan mescide çevrilmiştir.Meydan Kapısı’nda,surlardan günümüze kalan tek yerdir.50 li yıllarda,Fırat Nehri ile arasında yalnızca dar bir yol vardı.Üzerinde sağır kemerler vardır.Rozet kitabede Memluklu Sultanı “Melik-el Eşref Nasr Kayıtbay” yazılıdır.Bir kapısı bulunmaktadır.Onarımı 1997 yılında Şanlıurfa Valiliğince yaptırılmıştır.

5 yıl önce

Ramazan Tetik

Birecik surlarının Meydan Kapısı’na ait olan burcudur. İlçenin güneybatısındadır. Kesme taşlardan inşa edilmiş olan Alaburç’un cephelerinde rozetler üzerinde İslami kitabeler ve at nalı şeklinde sağır kemerler yer almaktadır. Yuvarlak rozet kitabelerde “Mevlana sultan Melik-el Eşref Nasr Kayıtbay” yazılıdır. Burcun batıya bakan cephesinde bir kapısı bulunmaktadır.

6 yıl önce

Memoli Uludag

ممتاز جدا

6 yıl önce

Mahmoud TV

6 yıl önce

Yorum Ekle