Mekan 360

Hakkımızda

Alanya’ nın tarihi müzesi kapılarını 1967 de açtı ve iki departmana ayrıldı; etnografik ev arkeolojik.
Müzede tüm Alanya bölgesinden en önemli ve en iyi şekilde korunmuş buluşlar ve koleksiyonlar sergilenmektedir ve koleksiyon her yıl yapılan yeni buluşlar ve kazılarla daha da zenginleşmektedir.
Etnografik departmanda diğerlerinden farklı olarak Lidya, Roma ve Osmanlı periodlardan kalma demir paralar bulunmaktadır. Burada ayrıca müzenin gururu olan Yunan Mitolojisinden Kahraman Herkül’ ün bronzdan yapılma bir heykelini de görebilirsiniz.
Heykel Alanya’ dan 35 kilometre dışarıda bulunmuştur ve daha sonra Türkiye’ den çıkarılmaya çalışılmıştır. Son anda kurtarılan 51,5 cm lik heykel günümüzde Alanya müzesinde sergilenmektedir.
Son olarak etnografik departman, denizden çıkarılan bir çok antik testiye ev sahipliği yapmaktadır. Bunun yanısıra eski zaman ev mobilyalarını görmekte mümkündür. Ayrıca çok özel bir silah kolleksiyonu, el dokuması halılar, eski Kur-an’ lar, giysi örnekleri ve birde çok güzel dekore edilmiş kitaplık bulunmaktadır.
Müzenin arkeoloji bölümü dışarıda olup en az etnografik kısım kadar ilgi çekicidir. Büyük bir bahçe olarak düzenlenerek çiçek ve hayvanlarla süslenmiştir.
Bahçede değişik periodlardan mezar örnekleri bulunmaktadır. Bunlar Yunan, Roman, Selçuk ve Osmanlı zamanlarındandır. Bazı yerliler mezarların gerçek olduğuna inanır fakat değillerdir sadece örnek teşkil etmektedirler.
Ayrıca eski zamanlarda zeytinyağının nasıl yapıldığını görmek de mümkündür.

Etiketler

müze alanya müzesi

Fotoğraflar

Görüşler (5)

Osman Eravşar

Best museum in Antalya region. It has A lot of unique objects. Such as bronze Heracles sculpture.

5 yıl önce

John Doe

If you want to know more about different historical periods of Alanya, you definitely should visit this museum. Entrance fee is only five lira.

5 yıl önce

Rana Marie

A very unique Archeological Museum at the heart of Alanya near the local beach, it’s very organized full of old statues with labeled both in Turkish and English language.. it’s kids friendly and the tickets for the museum are very cheap... my kids loved it so much, highly recommended

6 yıl önce

Cam Graves

Nice little museum with plenty of stuff on display from local sites. For some reason I missed the ethnographic section - maybe there is another building and I didn’t look hard enough....plenty of sarcophagi and ash caskets on display in the yard too.

6 yıl önce

Оля

Not big, but very interesting museum

5 yıl önce

Yorum Ekle