Hakkımızda

Alanyum alışveriş ve eğlence merkezi 21 temmuz 2006 tarihinde kapılarını müşterilerine açmıştır.
  Öncelikle Alanya’mızda böyle bir alışveriş merkezi eksikliği tesbitimizle beraber bu işin nerede ve ne şekilde yapılabileceği çalışmalarını başlatmış bulunmaktayız. 

Mevcut yerler içerisinde şu an konumlandığımız yer bizim için en uygun olanı kararına vardık. Ayrıca belirtmek isterim ki burası yaklaşık 5 yıl gibi uzun bir süredir atıl duran kaba inşaatı bitmiş ve hiç kimsenin burada bu işin yapılabileceğine dair olumlu tavrı bulunmayan bir binaydı. 
  Yer tesbiti yapıldıktan sonra Alanya’nın nüfusunun gelir gruplarına ayrım segmentasyonunu yapıp buna göre de markaların konumlandırılması yapılmıştır. Bu süreç içerisinde yöresel, ulusal ve uluslar arası, kurumsal yapıya uyum sağlayacak daha önce bu tip AVM lerde bulunan toplam 260 marka ile görüşme yapılmış bunlardan Alanya için en uygun olanlarıyla da kiralama anlaşması yapılmıştır. Bu çok basite indirgenecek bir iş olmamakla beraber bugüne kadar Alanya da bulunmayan ve Türkiye genelinde tüm alışveriş merkezleri veya caddelerde bulunan en önemli markalardır. Bugün Alanyum yönetimi olarak CARREFOUR, TEKNOSA, LCW, D&R, YKM, KİĞILI, AYAKKABI DÜNYASI, ALANYUM SİNEMASI, GÜRAL PORSELEN, TOYZZ SHOP, DESA, KOTON, SULTANAHMET, İKBAL, TEKZEN ve diğer yöresel, ulusal ve uluslar arası markaları Alanya’ya kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Dolayısıyla yerimizin yeterliliğiyle doğru orantılı olarak marka karmasını yarattık. Şunun da üzerinde önemle durarak belirtmek isterim ki eğer sıfırdan yapılacak bir AVM olmuş olsaydı daha farklı mimaride ve biraz daha marka ilavesiyle tabiki yapılabilirdi. Ama ilk olması itibariyle marka ve m2 olarak yeterli olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ayrıca Alanyum avm yönetimi olarak böyle bir marka karması yarattığımız içinde alanya’da yaşayan birçok kişiden teşekkür almış ve burada bu işin yapılamıyacağını düşünen işadamlarımıza da örnek teşkil etmişizdir.           
  
   Alanyum avm nin işletmeye açılmasından sonraki süreçte bu firmaların tamamında çalışan 300 kadar personel çeşitli satış ve hizmet kalitesi eğitimlerinden geçirilmişlerdir. Çünkü Alanyum avm nin en önemli kuralı olarak işletme yönetmeliğinde de belirtildiği üzere hizmetin kalitesidir. Sadece biz eğitimleri verdik deyip geri durmamız Alanyum yönetimi olarak söz konusu bile değildir. Günlük veya haftalık olarak meçhul müşteri uygulamaları gibi denetimlerle kontrollerimizi devam ettirmekteyiz. Zaten fiyat standardizasyonu için söylenecek hiçbirşey yok, çünkü Alanyum içindeki markalarda Türkiye’nin herhangi bir yerinden alacağınız ürünün fiyatında değişiklik görmek mümkün değildir. Bizim için en önemlisi her ne olursa olsun müşteri memnuniyetidir. Bunun içinde sürekli olarak halkımızın tepkisini ölçüp onlardan gelen geri bildirimleri dikkate alarak en mutlu müşteri profilini yakalamak ortak amacımızdır. Şunu da belirtmekte fayda görüyoruz ki o da bireysel kişi veya markaların hizmet kalitesindeki yetersizlikleri anında Alanyum’a maledilmemelidir. Bilinmelidir ki yönetim olarak bu tip aksaklıklarında üzerinde hassasiyet göstermekteyiz.

  Biz Alanyum olarak Alanya için üstlendiğimiz misyonun farkındayız vede bu vizyona ulaşmak için her türlü geri bildirime de duyarlı olarak yaklaşıp konuyu sonuçlandırmak için çaba harcamaktayız.
Eğer Alanya’mızın daha yüksek hizmet kalitesine yükselmesini gerçekten istiyorsak Alanyum gibi kurumsal yapılara ihtiyacımız olduğunu unutmamak gereklidir. Alanya’da bir ilki gerçekleştirip böyle bir karmayı sağlayan Alanyum’un bir teşekkürü hakettiğini düşünmekteyiz.

Saygılarımızla
AVM GENEL MÜDÜRÜ

Etiketler

Avm alışveriş merkezi alanyum

Fotoğraflar

Görüşler (0)

Yorum Ekle