Mekan 360

ALAŞEHİR KURŞUNLU HANI

Hakkımızda

Beşeylül Mahallesi, Filedelfi-a Caddesi’nde bulunan Kurşunlu Han  Semiz Ali Paşa veya Gedik Ali Paşa tarafından 1548-1565 yılları arasında yaptırıldığı tahmin ediliyor. Kurşunlu Han’ın aslına uygun olarak restore edilmesi için çevre temizliği çalışmaları yaklaşık üç yıl önce başlamıştır..

Alaşehir Belediyesi İmar İşleri Müdürü, İzmir Anıtlar Kurulu üyesi  Muammer İbiþoğlu, mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olan tarihi Kurşunlu Han’da restorasyon çalışmalarının yapılması için Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi yapıldı. İhaleyi alan firma çalışmalara başladı. Kurşunlu Han’ın restorasyon çalışmaları yaklaşık iki yılda tamamlanacak. Aslına uygun bir şekilde yapılacak olan çalışmalar tamamlandığında Alaşehir ve bölgemiz için turizm alanında canlanma olacaktır dedi.

 Vakıflar Genel Müdürlüğü kaynaklarından Vakıfname'ye göre 1548-1565  yılları arasında  Veziri Azam Gedik Ali Paşa tarafından inşa edilmiş, üç katlı hanın bodrum katında 16 dükkan,orta ve üst katında oturma ve dinlenme salonları bulunmaktadır. Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olan Han aslına uygun olarak restore edilecektir.

Etiketler

alasehir kursunlu han mekan 360 derece sanal tur virtual tour alasehir manisa tarih

Görüşler ()

Yorum Ekle