Mekan 360

ANKARA GÜVEN PARKI

Hakkımızda

Güvenpark, Ankara, Kızılay Meydanı'nda bulunan parktır. Clemens Holzmeister tarafından meydana bir park ve anıt yapımı projesi sonucu yapılmış, içine Güvenpark Anıtı yerleştirilmiş, park adını bu anıttan almıştır. Güvenpark’ta bugün yetişkin ağaçlar, havuz, oturaklar ve çocuk parkı bulunmaktadır. Park, alanının bir bölümünü zaman içinde dolmuş, otobüs durakları ve metro çalışmaları sonucu kaybetmiştir.Yenişehir’de Güven Parkı’nda bulunan bu anıt Türk ulusunun polis ve jandarmaya armağanı olarak Avusturya’lı Prof.C.Holzmeister ve Prof.J. Thorak, Prof.A.Hanak tarafından 1935 yılında yapılmıştır. Anıtın projesi C.Holzmeister, kabartma ve heykelleri de J.Thorak ve A.Hanak tarafından yapılmıştır.

Etiketler

güven kızılay ankara çankaya park parklar

Fotoğraflar

Görüşler (5)

Afjalur Rahman

Exhausted in busy city? A great place in the centre of Ankara. Gives you a chance to relax, walk a while and listen to the sound of fountain.

5 yıl önce

Alaa Hussein

It is a goodplace to rest amidst this a-lot-of-walking-needed country. Nice scenes

5 yıl önce

Reyhan Gunes

Not clean and friendly. Make me uncomfort even I pass through it. Statues are not kept well and clean. Nowadays the pegeons are fed by peope buying a glass of weat. It is in the mid of the Kizilay and a tiny park. There are busand mini bus stops around it. Underground train passages are also available from it

5 yıl önce

Roham Parsa

i love there ! i have a lot of memories in that park !

5 yıl önce

Hamid Asadi

This place is loveable serounded in the middle of a busy city, which can provide you a relaxing time.

5 yıl önce

Yorum Ekle