Hakkımızda

İnsanoğlunun kurduğu tüm uygarlıkların beşiği Anadolu, bu uygarlıkların tarihe armağan ettiği bir çok şaheseri bünyesinde barındırır. Topluluklar tarih boyunca kurdukları uygarlığın gücünü ve ihtişamını gösterecek görkemli eserler yaratmaya çalışmışlardır. Bu eserlerin inşasında işlenebilirliği, dayanıklılığı ve güzelliğiyle mermer her zaman ilk sırayı almıştır. Bilinen geçmişi 4000 yıla dayanan Marmara Adası, insanlık tarihinin en eski mermer üretim merkezlerinden birisidir. Marmara adasında başlayan Türk mermerciliği, sahip olduğu rezervlerin yavaş yavaş keşfedilmesiyle birlikte tüm Türkiye’ye yayılmıştır.  
 
 
1980’li yıllara kadar blok üretimi ağırlıklı çalışan olan Türk mermerciliği, 90’lı yıllara kadar blok üretimi ve mamül üretimini dengelemiş, 90’lı yıllardan sonra mamül üretimi ve ihracatında atağa kalkmıştır. 2000 yılında toplam mermer ihracatı içinde işlenmiş mermerin payı %82.3’e kadar ulaşmıştır. İşlenmiş mermer ihracatındaki rakamların hızla büyümesi yatırımcıların ilgisini çekmiş ve bunun sonucu olarak da üretici sayısında ve üretim miktarlarında ciddi artışlar olmuştur. Dış pazarları ve sektördeki alıcıları tanıyan onlarla iletişimi kurarak beklentilerini algılayıp üreticiyi bu doğrultuda yönlendirecek eleman sayısındaki artış ise ne yazık ki üretici artışına paralel olamamıştır. 90’lı yıllardaki büyük açılımda yer alan Bluestone Consultancy kurucuları günümüzde oluşan bu boşluğu doldurmak ve gerek alıcıların ihtiyaçlarını karşılamak gerekse üreticileri bu ihtiyaçlar doğrultusunda yönlendirerek Türk doğal taş üretiminin hakettiği noktaya ulaşmasında katkı sahibi olmak amacıyla yola çıkmıştır.

BSC; Kendinden istenen bilgileri hızla derleyip, bu bilgiler doğrultusundaki talepleri aynı suratle üreticilere ulaştırmayı, üretici ve alıcıyı mamul kalitesi, teslim süresi, fiyatı gibi konularda ortak paydada buluşturmayı, belirlenen ortak paydalar doğrultusunda üretimin gerçekleştirilmesinden yüklemesine kadar tüm evrelerini kontrol etmeyi ve doğal bir sonuç olarak kaliteli bir ticareti kendine amaç edinmiştir.

Etiketler

blue consultancy stone marble mermer mekan360 sanal tur mekan 360 derece fair arena

Görüşler ()

Yorum Ekle