BOTANİK BAHÇESİ EGE ÜNİVERSİTESİ BORNOVA

Hakkımızda

Ege Üniversitesi, 20 Mayıs 1955 tarihinde yayınlanan 6595 sayılı kanunla 9 Mart 1956 tarihinde, İzmir'de Türkiye'nin 4. üniversitesi olarak eğitim-öğretim hayatına başlamıştır. Ödemiş, Bayındır, Bergama, Tire ve Çeşme ilçelerinde yüksekokul ve meslek yüksekokulları bulunan Ege Üniversitesi, Bornova’da 3.450 dekarlık bir arazi üzerine kurulmuştur. En son teknoloji ile donatılmış modern bir kütüphanesi, sosyal tesisleri, açık ve kapalı yüzme havuzları, kapalı spor salonları, spor tesisleri, toplum merkezi, alışveriş merkezi, sergi alanları ve Öğrenci Köyü ile 70.000 kişilik bir kampüs kenttir.

Etiketler

bitkiler cicekler sera türler kaktüs histoloji sitoloji ekoloji paleobotanik

Fotoğraflar

Görüşler (5)

ahmet DUMLUPINAR

Best place ever my life .

5 yıl önce

Levent Yurga

Botanic Garden of Ege University

7 yıl önce

ümit ragıp üncü

asıl ve tam adı "ege üniversitesi botanik bahçesi ve herbaryum uygulama ve araştırma merkezi"dir. ancak bu kallavi isme aldanmayalım sevgili potansiyel ziyaretçi. istanbul dışında tek olan bu botanik parkımız aynı zamanda üniversiteye bağlı bir araşırma merkeziymiş. öncesinde bir söyleşi ve bir tanıtım yazısı okudum. söyleşide merkezin yöneticisi prof, buranın izmir'de mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olduğunu söylüyordu. lakin bırakın, turisti veya izmirliyi, kampüste sora sora ilerlerken bir kimse botaniğin nerede olduğunu bilmiyordu. kaldı ki, ziyaret saatlerini ve 19 mayıs günü açık saatlerini öğrenmek için aradığımızda buranın sadece ve sadece mesai saatlerinde açık olduğunu öğrendik. yani, sayın prof. burayı herkes görmeli diyor ama haftasonları ve milli/dini bayramlarda tek, çift veya ailecek gelip gezemiyorsunuz. tanıtımda cennet bahçesinden bahsediliyor: seralar, açık alanlar, havuzlar, mikroiklimsel alanlar, iki katlı bir koleksiyon merkezi olan herbaryum binası, vs. gidince gördük ki yabani otlarını bile yolmadıkları bakımsız bir bahçe burası. Ama genede muhteşem bir yer. Bitki çeşitliliği açısından yegane. Ancak tesisin bakım onarıma ve kadroya çok ihtiyacı var.

5 yıl önce

Emre Ilker

Muhteşem bir bahçe. Kesinlikle tavsiye ederim. Umarım ulusal ve uluslararası desteklerle daha da iyi olur.

5 yıl önce

Armağan Yalgın

Değerli hocaların, öğrenci ve asistanların emekleri ve birikimleri oluşturulmuş ülkedeki en güzel ve önemli botanik bahçelerinden biri. Çocuk ve yetişkin gözetmeksizin herkes tarafından görülmesi gereken yerler arasında.

5 yıl önce

Yorum Ekle