Mekan 360

CEMAL REŞİT REY KONSER SALONU

Hakkımızda

CEMAL REŞİT REY Konser Salonu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı olarak Kültür A.Ş. tarafından işletilmektedir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Mart 1989’da düzenlenen 6 konserlik bir diziyle hizmete açılan CRR Konser Salonu, çağdaş Türk müziğinin öncü bestecilerinden Cemal Reşid Rey (1904-1985)’in adını taşımaktadır. Konser salonunda Genel Sanat Yönetmenliği görevini sırayla Filiz Ali, Aydın Gün, Arda Aydoğan ve Yalçın Çetinkaya yapmışlardır.

Her yılın Ekim-Mayıs aylarına yayılan konser sezonunda, kaliteli müziğin her türünü kucaklayan konserler, dans ve bale gösterileri ve çeşitli özel etkinlikler düzenlenen salon bünyesinde, CRR İstanbul Senfoni Orkestrası, Türk Müziği Topluluğu, CRR Bigband Caz ve CRR Saz Solistleri gibi toplulukları barındırmaktadır.
Konser Salonu’nun giriş ve üst fuayeleriyle oditoryumundaki ahşap kaplamalarda, cephe vitraylarında, asma tavanda, ana merdiven korkuluklarında, fuaye apliklerinde ve benzeri alanlarda 13.yüzyıl Selçuklu bezeme sanatından esinlenerek yaratılan geometrik desenler kullanılmıştır. Geniş üst ve alt fuayelerinde sergiler düzenlemek için uygun alan bulunan salonun akustiği hareketli “akustik konser kabuğu” ve buna ek olarak elektronik yansıtma sistemi “ERES” ile sağlanmaktadır. Ayrıca 17x7m boyutlarındaki sahnenin önünde, ufak kadrolu 18.yüzyıl tarzı oda operaları için kullanılabilecek bir orkestra çukuru bulunmaktadır.

Salonda Dolby ses sistemli Zeiss 16/35mm film projeksiyon makineleri, 3000 ve 5000 ensülmen projeksiyon cihazı, 4*3 back ve front barkovizyon perdesi, 8*5 sahne üzerinde motorlu sinema perdesi, projeksiyon gösterimlerinde sahne önünden veya arkasından gösterim yapılabilmesi için kablo sistemi; bilgisayar kontrollü avab pronto 512dmx ışık kumanda masası, robe 1024dmx show ışıkları kumanda masası, 250 kanallı sahne ışık tesisatı, high end stüdyo spot575 ve studyo color575 show ışıklar, color merge’li etc profil ışıklar,1000w ve 2000 w frensel ve pc spotlar, par spotlar, takip spotları; Yamaha PM3500 52 kanal mixer, dinamik ve condenser mikrofonlar, dat, cd ve md, play ve kayıt cihazları, efekt cihazları, sahne üzeri monitör hoparlörler ve monitör mikseri, mikrofonsuz konserler için sahne shell sistemi ve akustik ses sistemi mevcuttur.

Etiketler

crr cemal resat rey konser salonu

Görüşler ()

Yorum Ekle