Mekan 360

KEY MÜZESİ (ERDOĞAN ÖZGÖRKEY OTOMOBİL VE BİLİM MÜZESİ)

Hakkımızda

İzmir Torbalı'da Erdoğan Özgörkey Grubu tarafından KEY Museum adıyla yeni ve çok kapsamlı bir otomobil müzesi olarak açılmıştır. Uçsuz bucaksız bir salon içinde 1880’lerden 2011 yılına dek uzanan, aralarında BMW, MINI, Mercedes-Benz, Cadillac, Ford ve Porsche markalarının ilk örnekleri olmak üzere 130 otomobil, 1885’te üretilen ilk motosikletten günümüze 40 motosiklet, 2550 adet model araba, Otomobil temalı eşarp koleksiyonu, İkinci Dünya Savaşı öncesinde otomobilleri süsleyen 300 adet kaput amblemi, 1950’li yıllara ait Shell Benzin istasyonu ve aksesuarları, 1900’lü yılların başından 1960’lara uzanan benzin pompaları ve 50’li yıllara ait reklam panoları bulunmaktadır. Ailenin ikinci kuşağı, Murat Özgörkey’in biriktirme tutkusu kibrit kutularıyla başlamıştır. Kardeşi Selim Özgörkey’in oyuncak otomobillerini parçalamasından onları kutulara saklayarak kurtulmuştur. Sonra bu biriktirme oyunu onlarla birlikte büyümüş ve zaman içinde gerçek otomobil koleksiyonuna dönüşmüştür. Bu tutkulu yolculuğun son durağı da KEY Müzesi olmuştur. Koleksiyonlar, Türkiye’nin yanı sıra başta ABD olmak üzere çeşitli ülkelerden gelen parçalarla oluşturulmuştur. Otomobillerin restorasyonu ve bakımında da uzman bir ekip görev almıştır. Yeniden dökülen metal parçalar, deri aksesuarların her biri çok başarılıdır. Müze otomobil konusunda hiç bir bilgisi olmayan ve otomobillerle ilgisi olmayan insanları bile heyecanlandıracak güzelliktedir. Özellikle de 1950’lerden1970’lerin ortasına dek tasarlanan otomobillerin estetiği, yaratıcılığı bambaşka bir şekilde karşımıza çıkmaktadır.

Etiketler

Erdoğan Özgörkey Otomobil ve Bilim Müzesi bilim müzesi otomobil müzesi 360 vr sanaltur sanal tur viar turkey video virtual tour turkey mekan360 mekan

Fotoğraflar

Görüşler (5)

Serkan Dinckan

Perfect museum. Lovely cars and bikes. U can see lots of famous classics here. Best experience if u are a classic lover. Just a little far from the city center but totally worth visiting if u are in town.

5 yıl önce

Murat Purç

The Hidden Gem in Torbalı/İzmir. Inconspicuous and hidden within the industrial park, but once you enter the building, the museum reveals its hidden gems. An astonishing diversity of classic/modern cars and motorcycles, mascots, model cars, scarfs and gas stations. A paradise for car/motorcycle lovers.

5 yıl önce

Korkmaz Perk

It’s the best classic automotive museum of Turkey by far. The only thing is location but it worth to pay a visit. If you like cars, you may easily spend a whole day over there.

5 yıl önce

terubuk masin

A must visit!! Unbelievable range of collection of antique car, motorcycle etc. Really fun place to go

5 yıl önce

Bulent Suslu

A must see place for all. The cars from very first ones with steam engines up to state of art Lamborghini s. Magnificient.

5 yıl önce

Yorum Ekle