Mekan 360

Hakkımızda

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, 1886 yılında Osmanlı Padişahı Sultan II. Abdulhamit zamanında çıkan bir salname gereğince 1919 yılında kurulmuştur. Odamızda ilk olarak Tevfik ALYANAK başkanlık görevi yapmıştır. Kurulduğu günden bugüne kadar 14 başkan odamızda görev almıştır. Erzurum ilimiz o dönemde Doğu, Güneydoğu, Karadeniz ve İç Anadolu’nun bir bölümüne hitap eden bir ticaret merkeziydi. Büyük ticaret kongreleri ve toplantıları yine ilimizde Ticaret ve Sanayi Odamızın öncülüğünde yapılıyordu. Tarihi İpek Yolu’nun ilimizden geçmesi nedeniyle o dönemlerin ticaret merkezlerinin başında Erzurum gelmekteydi. Erzurum’da ayrıca İpek Yolunun geçtiği Pasinler ilçemizde de Ticaret ve Sanayi Odası bulunmaktadır. Oda olarak en büyük sivil kitle örgütünü temsil etmekteyiz. İlimizin sorunlarına her zaman sahip çıktığımız gibi çözümü için çeşitli girişimlerde bulunmaktayız. Odamızda şu anda 1646 hakiki şahıs, 540 yapı ve tüketim kooperatifi, 2018 limited şirket, 313 anonim şirket, 47 kolektif şirket ve 41 banka şubesi olmak üzere toplam 4 bin 742 üyemiz bulunmaktadır.

ETSO’nun temel vizyonu (geleceğe bakışı): Erzurum’da sanayi ve ticaretin gelişmesini destekleyerek başta Türk sanayi ve ticaretine ve sonrasında bölge insanının hayat standardını geliştirmeye katkıda bulunmaktır. Bu meyanda, başta Erzurum olmak üzere, bölgenin tümünün ekonomik, sosyal ve kültürel bakımdan ilerlemesi ve bir cazibe merkezi haline gelebilmesi için bütün fırsatları kollamak ve değerlendirmektir.

ETSO’nun misyonu (görevi), Erzurum sanayi ve ticaretinin geliştirilmesine katkıda bulunmak ve her zaman Türkiye’de ticari ve endüstriyel güç olma bakımından ilk 20 ilin içinde yer almasını sağlamaktır. Ayrıca, Erzurum’un Türkiye, Orta Asya, Orta Doğu ve Avrupa’da ticaret, üretim, turizm, kültür ve sanat bakımından kendi markalarını oluşturmuş bir oyuncu olarak yer alabilmesi için çaba sarf etmek; Erzurum’un yenilikçi yüzü olmak, sanayi ve ticarette birlikte iş yapabilme ruhunu canlandırmaktır.

Söz konusu vizyon ve misyon doğrultusunda aşağıdaki strateji, politika, plan ve taktikler geliştirilmiştir:

Etiketler

erzurum etso 360 derece sanal tur

Fotoğraflar

Görüşler (0)

Yorum Ekle