Mekan 360

GALATA KULESİ CANLI YAYIN

Hakkımızda

Galata Kulesi, İstanbul'un Galata semtinde bulunan ve şehrin en önemli sembollerinden biri olan 528 yılında inşa edilmiş bir kuledir.Kuleden İstanbul Boğazı, Haliç ve İstanbul, panoramik olarak izlenebilmektedir.
Galata Kulesi, İstanbul'un Galata semtinde bulunan ve şehrin en önemli sembollerinden biri olan 528 yılında inşa edilmiş bir kuledir. Kuleden İstanbul Boğazı, Haliç ve İstanbul, panoramik olarak izlenebilmektedir.
Galata Kulesi dünyanın en eski kulelerinden biri olup, Bizans İmparatoru Anastasius tarafından 528 yılında Fener Kulesi olarak inşa ettirilmiştir.1204 yılındaki 4. Haçlı Seferi'nde geniş çapta tahrip edilen kule, daha sonra 1348 yılında "İsa Kulesi" adıyla yığma taşlar kullanılarak Cenevizliler tarafından Galata surlarına ek olarak yeniden yapılmıştır. 1348 yılında yeniden yapıldığında kentin en büyük binası olmuştur.Galata kulesi 1445-1446 yılları arasında yükseltilmiştir. Kule Türklerin eline geçtikten sonra hemen her yüzyıl yenilenmiş ve tamir edilmiştir. 16. yüzyılda Kasımpaşa tersanelerinde çalıştırılan Hıristiyan harp esirlerinin barınağı olarak kullanılmıştır. Sultan III. Murat'ın müsaadesiyle burada müneccim Takiyüddin tarafından bir rasathane kurulmuş, ancak bu rasathane 1579'da kapatılmıştır.17. yüzyılın ilk yarısında IV. Murat döneminde Hezarfen Ahmet Çelebi, Okmeydanı'nda rüzgarları kollayıp uçuş talimleri yaptıktan sonra, tahtadan yaptırdığı kartal kanatlarını sırtına takarak 1638 yılında Galata Kulesi'nden Üsküdar-Doğancılar'a uçmuştur. Bu uçuş Avrupa'da ilgi ile karşılanmış, İngiltere'de bu uçuşu gösteren gravürler yapılmıştır.1717'den itibaren kule yangın gözleme kulesi olarak kullanılmıştır. Yangın, ahalinin duyabilmesi için büyük bir davul çalınarak haber verilmekteydi. III. Selim döneminde çıkan bir yangında kulenin büyük bölümü yanmıştır. Onarılan kule 1831 yılında başka bir yangında yine hasar görmüş ve onarılmıştır. 1875 yılında bir fırtınada külahı devrilmiştir. 1965'te başlanıp 1967'de bitirilen son onarımla da kulenin bugünkü görünümü sağlanmıştır.

Etiketler

galata kule istanbul beyoğlu pera taksim tünel tarihi manzara seyir

Fotoğraflar

Görüşler (5)

Arash Taban

A MUST VISIT place in istanbul! You can easily see the history within the walls and stairs! Outstandingly good view from the top doesn't let you leave the place without taking photos! The tower is so beautiful in nights. I personally adore the whole area atmosphere. One of the best places which gathers up beauty, history and fun together!

5 yıl önce

Ольга Левчук

Galata Tower is a place where you can see Istanbul from the top. It is very popular with tourists, so if you do not want to waste you time standing in long lines come here in the morning. There is an opportunity to dress up as sultan or to put on a traditional Turkish dress for ladies and take amazing photos. But is is not free of charge. Also there is a cafe where you can drink a cup of tasty coffee and enjoy the view of Istanbul.

5 yıl önce

Tariq Khan

What a great experience! You are given a very informational overview on the uses of the tower over the years when you go in (it’s on the billboard just before you go up the the viewing deck). I must however mention just how long the queues are to get in. I am not exaggerating when I say that you will literally be waiting an hour in line. Not figuratively, literally. Also, they don’t accept card payments, cash only. Don’t be caught out when you finally make it to the front desk. The views from the top are incredible, it’s very difficult to move around when there are many people at the top, but it’s worth it. I highly advise being there at sunset if you can.

5 yıl önce

Layth Jasim

Beautiful historic spot. I was here in 2015 during the day and the line was super long. Came back again in 2019 but this time at 8:00 am and there was no line at all. I recommend visiting if you are ever in Istanbul.

5 yıl önce

Ganendra Kenzie

The Galata Tower is comfortable for tourists who like photos with beautiful landscape. But to reach this tower, you have to queue long enough for about one and a half hours, then we take the elevator and climb the stairs around two circles around the tower, 10-15 minutes will be enough. You can still have a snack and drink Turkish coffee in a cafe at the top. We can enjoy 360° beautiful views of Istanbul.

5 yıl önce

Yorum Ekle