Mekan 360

HACI ÖMER SABANCI KÜLTÜR MERKEZİ ADANA

Hakkımızda

1976 yılında hizmet vermeye başlayan Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi toplam 15.000 m2 alan üzerinde kurulmuş olup, 5.000 m2 kapalı alana sahiptir.

Yapımı Hacı Ömer Sabancı Holding ve Türk Eğitim Vakfı ile ortaklaşa gerçekleştirilen Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’nin kullanım hakkı Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilmiştir.

Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’nde 200 kişilik kütüphane ve 368 kişilik tiyatro salonu bulunmaktadır.

Merkez, 1982 yılında güzel sanatlar galerisi (fuaye, resim ve kurs atölyesi, antik değerler barındıran müze, kitap ve hediyelik eşya dükkanı) eklenerek genişletilmiş, ayrıca tiyatro sahnesi de büyütülerek yeni ve modern cihazlarla donatılmıştır.

Yıl boyunca hizmet veren kütüphane ve sergi salonu ile mevsim boyunca Çukurova Bölge Tiyatrosu’nun misafir tiyatro gruplarının faaliyetlerine açık tutulan tiyatro salonu, bölge halkının alternatif sosyal mekan ihtiyacını karşılamaktadır.

 

Etiketler

haci omer sabanci kultur merkezi sergi toplanti panel konusma egitim mekan 360 sanal tur sanaltur mekan360

Fotoğraflar

Görüşler (5)

BİLİM BİZDEN SORULUR

ders çalışmak için gerçekten güzel bir yer herkezin ders çalışması gerçekten iyi motive etmektedir ayrıca kütüphane klimalı yaz-kış çalışmaktadır sabancıların gerçekten yaptıkların güzel şeylerden bir bu konuda onlara çok teşekkür ederim

5 yıl önce

Alirıza Seyfi

Burası içerisinde tiyatro oyunu sergilenen sahnesi bulunan bir kültür merkezi. Tiyatro sevenlere tavsiye ederim.

5 yıl önce

Cihat aktürk

Pazar günü hariç, kütüphanesi her gün açıktır. Adana gibi metropol bir şehre daha büyük, daha kapsamlı bir kütüphane yakışırdı ama bu da hiç yoktan iyidir. Ders çalışmak istiyorsanız sabahın erken saatlerinde gelmelisiniz aksi halde yer bulmanız mümkün değil. Bilgisayarımı alıp saatlerce proje, sunum hazırlarım diyorsanız ne yazık ki prizler masaların yanında değil ve sayısı oldukça az. Wi-Fi'si zaten yerlerde. Kapasitenin ve olanakların biraz daha artırılması gerekiyor.

6 yıl önce

Ensar DENİZ

Kitap okumak ve Ders çalışmak gibi aktiviteler için güzel bir ortam.

5 yıl önce

Doğan Aslan

Adana'nın En Büyük Kütüphanesi Ve Aynı Zamanda Tiyatro Salonu. Haftadonuda Açık Her İsteyen Gidebilir. Genellikle Sınava Çalışanlar Gider. 200 Kişiliktir. Her Türlü Ansiklopedi, Aşk, Bilim Kurgu v.b. Kitap Bulunabilir. EĞER YARALIYSA LÜTFEN +1 LEYİN

6 yıl önce

Yorum Ekle