IHLARA KONAKLARI RESTAURANT AKSARAY

Hakkımızda

Kapadokya ıhlara konakları & caves , ıhlara vadisine 14 km mesafedeki eski bir rum kasabası olan ve kapadokya nın güneşi olarak tabir edilen güzelyurt( gelveri ) de bulunmaktadır.

Kapadokya içerisinde tarihi ve doğal dokusu en iyi korunan yerlerden birisi olan güzelyurt  manastırlar vadisi , aziz gregorious kilisesi ( kilise cami), yer altı şehirleri,  kızıl kilise,  yüksek kilise , sivişli kilise gibi onlarca  tarihi ve kültürel yapıya sahip olmasının yanında karamanlı ortodokslar tarafından yapılan yüzlerce antik gelveri evlerini ve antik sokaklarını da barındırmakta ve hergeçen gün artan ziyaretçileriyle bu görkem ve güzelliğini paylaşmaktadır.

Kapadokya ıhlara konakları da bu antik konakların restore edilerek özenle dekore edilmesiyle  kapadokya ziyaretçilerinin hizmetine sunulmuştur. Birbirine çok yakın veya yanyana asırlık  ( ortalama 150 yıllık) 7 konaktan oluşan otelimizin her konağı ve her odası büyüleyici ve mistik bir atmosfere sahiptir. Tarihin içinde yaşamanızı mümkün kılan konaklarımız ve odalarımızın herbiri farklı özelliklere sahip olup sizleri her kapadokya ziyaretinizde farklı bir maceranın içine çekmeye hazırdır. Odalarımızın bir kısmı cave ( mağara) oda şeklinde olup diğerleri ise gelveri doğal taşı ile rum taş ustaları tarafından  yapılmış tarihi kemer odalar tarzındadır.
Konaklarımızın birisi ise misafirlerimiz için restaurant olarak hizmet vermekte olup  180 kişilik kapasiteye sahiptir. Restorantımız içerisinde ayrıca cave ( mağara) tarzı şarap evimiz ve hoşça vakit geçirebileceğiniz cafe barımız da bulunmaktadır.

Kapadokya nın keşfine çıkarken,  kapadokya ya özgü bu mistik atmosfere ve ruha uygun bir yer olan kapadokya ıhlara konakların da misafirimiz olmanız bizleri mutlu kılacaktır.

Etiketler

balayı tatiller balayıyuriçi tatil organizasyon dinlenme tarih kültür manzara konfor turizm keyif

Fotoğraflar

Görüşler (5)

Selcuk Giden

Bir perşembe sabahı internette araştırma yaptıktan sonra en iyi ikinci kahvaltı yeri olan yeşil bahçeyi tercih ettik! Gerçekten yeşilliklerin içinde otantik rahat bir yer! Yeşil bahçenin hemen önünden devlet yolu geçiyor bu yol baya sesli ama dikkat edilmezse pek de fark edilmiyor! Birkaç arı bizi rahatsız etti! yalnız oradaki çalışanlar çareyi hemen buldular! Türk kahvesi yakıp masamıza koydular aralarda bu dumandan rahatsız olup gittiler yalnız biz de biraz rahatsız olduk! Etrafta gezinen tavuklar kedi köpek kaz çocukların bakabilecek oynayabileceğiniz güzel bir mekan!

5 yıl önce

Bahri Sevindi

Öncelikle temizlikleri ve hijyeni için teşekkür ederiz. Ailecek geldik;mantı,sac tava,adana ve köffe yedik hepsi dört dörtlüktü adana kebap biraz acı geldi başka da hiç bi sıkıntı yoktu neyseki acısını yayık ayranla hallettik. Hizmetleri için teşekkür ederiz

5 yıl önce

necla yılmaz

Kötü bir yer malatyadan antalyaya giderken yolda duralım dedik etleri lezzetsiz at eti gibi burada durduğumuz pişman olduk 3 kişilik saç tava +2 adana +1 porsiyon köfte istedik porsiyonca sadece 3 tana köfte vardı burda durmanızı tavsiye etmem

5 yıl önce

ADEM DENİZ

Iyi deyil el degistirmis

5 yıl önce

Ali kaya

Tavuk çorbası harika tavsiye ediyorum. Tavuk şişi de güzeldi

5 yıl önce

Yorum Ekle