Mekan 360

İNOVASYON VE TEKNOLOJİ MERKEZİ BAŞAKŞEHİR

Hakkımızda

Türkiye’nin ilk ‘Living-Lab’i Başakşehir’de
 
Başakşehir Belediyesi’nin girişimleri ile Başakşehir, dünya çapında bilgi ve iletişim teknolojileriyle ilişkili ürün ve hizmetlerin geliştirildiği, gerçek ortamda denendiği ve görücüye çıktığı Türkiye’nin ilk Living Lab (Yaşam Laboratuvarı)’inin ev sahibi oldu.

Başakşehir Belediyesi’nin teknoloji kullanımı ve yaratıcılıkta dünya şehirlerini örnek alarak geliştirdiği projesi Living Lab (Yaşam Laborutuvarı)ile Başakşehir dünya genelinde az sayıda bulunan dikkat çekici bir merkez kazandı. Başakşehir’de yaşayanlar ve çalışanlara en ileri ve hayatı kolaylaştıran teknolojik hizmetleri bulabilecekleri bir ortam sunacak olan Yaşam Laboratuvarı Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor.
 
Başakşehir Belediyesi’nce projelendirilen Başakşehir Living-Lab, Belçika'da yapılan törenle European Network of Living Labs üyesi oldu.
 
Dünyada 318 tane var
Başakşehir Belediyesi’nin alt yapı çalışmalarını uzun süredir devam ettirdiği ve birçok alanlarda inovasyon ve uygulama ortamı sağlayacak olan Merkezden Dünyada 318, Avrupa’da ise 269 tane bulunuyor.
 
Başakşehir 5.etapta yer alan Başakşehir İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi 3000 m2 lik bir alanda, zemin +2 kat ve terastan oluşuyor. Merkezde vatandaşlar gelen ürünleri inceleyip deneyebilecekler. Başakşehir İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi’nde pek çok ana başlıkta projede geliştirilecek. Merkez kurumlar dışında yaratıcı fikri olup yeterli kaynağı olmayan birey ve küçük işletmelere projelerini geliştirme imkanı sunacak.
 
Merkez nasıl çalışacak?
Türkiye’de ilk olacak olan sistem herhangi bir bilim dalında yapılan bir geliştirmenin, gerçek doğal ortamında, gerçek kullanıcılarla test edildiği, iyileştirildiği ve uygulandığı bir teknoloji ortamı olacak. Ürün ve hizmetin toplumda gerçek katma değerinin görülmesini sağlayan farklı bir araştırma ve inovasyon yöntemi ve tekrarlanabilir bir model olma özelliğiyle Living-Lab, bir gerçek ortam laboratuvarı oluşturuyor.

Etiketler

living lab bilisim teknoloji hizmet network

Görüşler ()

Yorum Ekle