Mekan 360

KESTANEPAZARI CAMİİ KONAK İZMİR

Görüntülenme - 12137 Yorum Ekle

Hakkımızda

Başdurak Camii ile Şadırvan Camii arasında Kestane Pazarı olarak bilinen bölgede inşa edilmiştir. Caminin altında pek çok dükkan bulunmaktadır. Önünde bir taş avlusu mevcuttur ve son cemaat bölümü camekanlı bir bölmeden oluşmaktadır. Giriş kapısının üzerinde bulunan fakat orijinal olmayan kitabeye göre cami 1663 yılında Eminzade Hacı Ahmet Ağa tarafından inşa ettirilmiştir. Ancak yine de söz konusu kişi hakkında yani Ahmet Ağa hakkında çok fazla bilgi bulunmamaktadır. Dolayısıyla kendisi caminin esas banisi olmanın yanı sıra tamir ettiren kişi olması da olasılıklar arasında bulunmaktadır. Evliya Çelebil seyahatnamesinde caminin denizin doldurulmasıyla oluşan zemin üzerine yapılmış olduğundan hareketle zeminin dolgu olmasından dolayı minaresinin çok zor yerleştirildiğini bu nedenle de caminin yeni bir yapı olduğunu yazmaktadır.

Etiketler

camii ibadet kestane pazarı dua mihrap minare seccade 360 vr sanaltur sanal tur viar turkey video virtual tour turkey mekan360 mekan

Fotoğraflar

Görüşler (5)

Bahadir Ogetay Dincel

A historic mosque

6 yıl önce

Erkan Özyürekli

İzmir'in en bilindik camilerinden çevresinde birçok Hayır Kurumu'na bunu ya hayır Kurumunu yana da dini kurslar Kur'an kursları gibi müftülüğe bağlı eğitim kurumları da var Kemeraltı'nda bu Cami �zmir'in kime sorsan söyleyebileceği 35 yerlerden biridir Bu da Ulu Cami genellikle kemeraltı esnafı ibadet imkan sağlama görevini yerine getirmektedir ibadetlerini yeter 2017 Hayatta başarılar dilerim

5 yıl önce

Nurgül yıldırım

Cami güzel tarihi çok eski zamanlara dayanıyor fakat gittiğim gün suları kesikti ve tuvaletleri bakımsızdı. Bu kadar tarihi bir camiye gereken ilgi gösterilmiyor.

5 yıl önce

Mumtaz Gurakan

İzmirin meşhur Kemeraltı çarşısının tam ortasında kemeraltı esnafının ve müşterilerin dini ibadet, eğitim ve kitap ve hediyelik eşya satış mağazasının yer aldığı tarihi bir Camii olarak hizmet veriyor. Tek eksiği camiinin ikinci katta yer alması ve sadece merdivenle ulaşılabilmesi sebebiyle engelli insanlara hizmet sunmaması.

5 yıl önce

adnan gül

İzmir in çok şeyine şahitlik etmiş çok dualarının Rabbe ulaşmasında farklı bir mekan olmuş bir cami. Yapılan her restorasyonda orijinalliğinden bir şeyler eksiliyor. Kemeraltı nın merkezi yerindeki konumu altındaki farklı dükkanları ile kendi çapında bir cazibe merkezi.

5 yıl önce

Yorum Ekle

Sokak Görünümü